راهنمای سفر به استانبول

راهنمای سفر به استانبول

استانبول بزرگترین شهر ترکیه است و در بین 25 منطقه شهری وسیع جهان می باشد. استانبول در تنگه بسفر واقع شده است و کل منطقه شاخ طلایی ( یک بندر طبیعی) را احاطه می کند. استانبول به دلیل مساحتش، هم در اروپا و هم در آسیا امتداد دارد. تنها شهری در سراسر جهان است که در بیش از دو قاره وجود دارد.

شهر استانبول برای علوم جغرافیا بسیار مهم می باشد زیرا دارای تاریخچه عظیمی از اوج گیری و شکست امپراطوری های معروف، می باشد. با توجه به مشارکت در این امپراطوری، استانبول در معرض تغییر نام های متعددی در طول تاریخچه ی خود قرار گرفته است.

تاریخچه استانبول_قسطنطنیه:

بیزانیس: اگر چه شاید از 3000 سال پیش از میلاد در استانبول زندگی می کردند ولی تا قبل از مهاجرت یونانی ها به این منطقه در قرن هفتم پیش از میلاد، شهریت نداشت. این مهاجران توسط پادشاه بیزاس رهبری می شدند و بخاطر موقعیت استراتژیک در امتداد تنگه بسفر در آن منطقه مستقر شدند. پادشاه بیزاس آن منطقه را بیزانیس نام نهاد.

امپراطوری روم: به دنبال توسعه توسط یونانیان ، بیزانیس در سالهای 300 بخشی از امپراطور روم شد. در طول این مدت، امپراطور روم، کنستانتین کبیر یک پروژه ساخت و ساز برای بازسازی تمام شهرستان به عهده گرفت. هدف او نمایش دادن آثار تاریخی شهر همانند آثار کشف شده در روم بوده است. در سال 330، کنستانتین شهرستان را به عنوان پایتخت کل امپراتوری روم اعلام کرد و آن را به قسطنطنیه تغییر نام داد.

امپراطوری بیزانس (روم شرقی): بعد از اینکه پایتخت، قسطنطنیه نام گرفت، شهر رونق و گسترش یافت. پس از مرگ امپراطور تئودوسیوس در 395، اغتشاش در امپراطوری شکل گرفت و فرزندانش شروع به تقسیم امپراطوری کردند. به دنبال این تقسیمات قسطنطنیه، پایتخت امپراطوری بیزانس در سال های 400 شد. از آنجا که قسطنطنیه در مرکز دو قاره واقع شده بود، به یک مرکز تجارت، فرهنگ و دیپلماسی تبدیل شد و رشد قابل توجهی کرد.

امپراطوری لاتین: اگر چه قسطنطنیه به طور قابل توجهی در طول دهه هایی که بخشی از امپراتوری بیزانس بوده، رونق یافت، ولی عواملی که منجر به موفقیتش شد آن را به یک هدف برای فتح تبدیل کرد. برای صدها سال، نیروهایی از سراسر شرق میانه به شهرستان حمله کردند حتی برای مدت زمانی که با اعضای چهارمین جنگ صلیبی کنترل می شد. پس از آن، قسطنطنیهبه عنوان مرکز کاتولیک امپراتوری لاتین شناخته شد.

امپراطوری عثمان: پس از تضعیف توسط حمله های ثابت، و جدا شدن از همسایه های خود توسط ترکان عثمان ، قسطنطنیه رسماٌ توسط عثمانی فتح شد، در تاریخ 29 می 1453 پس از یک محاصره 53 روزه سلطان محمد دوم به رهبری انتخاب گشت. در دوره محاصره، آخرین امپراطور بیزانس، کنستانتین یازدهم، در حال دفاع از شهرستان خود، درگذشت. تقریبا بلافاصله، قسطنطنیه به عنوان پایتخت عثمانی نام گرفت و نامش به استانبول تغییر یافت. با در دست گرفتن کنترل شهر، سلطان محمد، بازسازی استانبول را شروع کرد. او بازار بزرگ (یکی از بزرگترین بازار های سر پوشیده در جهان) را ساخت و اسباب فرار ساکنین کاتولیک و ارتدوکس یونانی را فراهم ساخت. به علاوه او مسلمانان، مسیحیان و خانواده های یهودی را برای تاسیس یک جمهوری مختلط گردِ هم آورد. سلطان محمد همچنین شروع به ساختن آثار بناهای معماری، مدارس، بیمارستان ها، حمام های عمومی و مساجد بزرگ امپریالیستی کرد.

استانبول امروز

بسیاری از مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد، به علاوه، بخاطر مقامش به عنوان یک قدرت جهانی در حال افزایش، تاریخ آن، و اهمیت در فرهنگ اروپا و جهان، در سال 2010 توسط اتحادیه اروپا، استانبول به عنوان "پایتخت فرهنگی اروپا" ملقب شد.

منطقه جغرافیایی استانبول

استانبول در شمال غرب ترکیه در منطقه مرمره در مساحت 5343 کیلومتر مربع (2063 مایل مربع) واقع شده است. بسفر، که دریای مرمره را به دریای سیاه متصل می کند، شهرستان را به دو منطقه اروپایی شامل تراکیان ها و مراکز تاریخی و اقتصادی، و آناتولی آسیایی تقسیم می کند.

آب و هوا در استانبول

در سیستم طبقه بندی کوپن، استانبول دارای آب و هوای مدیترانه ای مرزی (CSA)، آب و هوای نیمه گرمسیری و مرطوب (CFA) و آب و هوای اقیانوسی است که با توجه به محل سکونت خود، در یک منطقه آب و هوایی انتقالی، قرار گرفته است. به دلیل بارندگی در ماه های تابستان در محدوده 20-65 میلی متر قرار گرفته، بسته به محل، شهرستان نمی تواند به عنوان مرطوب نیمه استوایی یا منحصراٌ مدیترانه ای دسته بندی شود. رطوبت استانبول در اکثر صبح ها به 80درصد می رسد. به همین دلیل مِه بسیار معمول می باشد. زمستان در استانبول سردتر از مناطق دیگر در حوزه مدیترانه می باشد. با متوسط دمای پایین 1 تا 4 درجه سانتی گراد، بهار و پاییز معتدل است ولی در اکثر مواقع بارانی و غیر قابل پیش بینی می باشد، بادهای سرد از طرف شمال غرب و تندبادهای گرم از جنوب، گاهی اوقات در همان روز، منجر به ایجاد نوسانات درجه حرارت می شود. به طور کل، میانگین سالانه بارندگی استانبول 130 روز است. بالاترین و پایین ترین دما که تا به حال ثبت شده است 40.5 و 16.5 - درجه می باشد. بیشترین بارش ثبت شده در یک روز 227 میلی متر و بالاترین پوشش برف ثبت شده 80 سانتی متر می باشد.

فرهنگ در استانبول

استانبول در طول تاریخ به عنوان یک مرکز فرهنگی شناخته شده بود، اما مناظر فرهنگی آن پس از جمهوری ترکیه با رکود مواجه شد و تمرکز آن به سمت آنکارا منتقل شد. دولت ملی جدید برنامه هایی را برای ترک های شرقی به سمت موسیقی سنتی تاسیس کرد ، اما موسسات موسیقی و بازدید توسط هنرمندان کلاسیک خارجی، عمدتا در پایتخت جدید متمرکز شدند.

غذا و رستوران در استانبول

استانبول به خاطر رستوران های قدیمی دریایی خود معروف است. بسیاری از رستوران های محبوب و مجلل غذاهای دریایی، در خط سواحل بسفر (در مناطقی همچون اورتاکوی، ببک، آرناووتکوی، ینیکوی بیلربی و... ) قرار دارد. استانبول همچنین بخاطر غذاهای پیچیده و پختی استادانه از غذاهای عثمانی، معروف است. هزینه مواد غذایی و نوشیدنی در فرودگاه، مانند دیگر فرودگاه های بین المللی، ممکن است پنج برابر بیشتر از شهرستان باشد. اگر شما برنامه ی گذراندن مدت زمانی در فرودگاه دارید، بهتر است وعده های غذایی خود را از شهر تهیه کنید.

از جمله رستوران های برتر و مورد پسند برای اکثریت مسافران:

1.ال آمد: ترکی، غذای دریایی، کبابی(حلال) : غذای بسیار عالی و خوشمزه

2.بوهارا اوکاکباسی: غذای دریایی، اروپایی، گریل (حلال)

3.کشتی کنستانتین: ایتالیایی، مدیترانه ای، اروپایی، ترکی، خاورمیانه ای

4.چرا که نه: کبابی ، ترکی ، خاورمیانه، گیاهخواری

5.رستوران زیتون آناتولی: مدیترانه ای، اروپایی، ترکی، خاورمیانه

6.ال پسکادور: کبابی ، ترکی ، خاورمیانه ای، دریایی

غذا و رستوران در استانبول

مراکز خرید در استانبول

استانبول دارای مراکز خرید متعددی، از تاریخی تا مدرن می باشد. بازار بزرگ که از سال 1461 رونق دارد و در میان بزرگترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده دنیا می باشد. بازار محمود پاشا یک بازار رو باز است که در میان بازار بزرگ و بازار مصری، که اصلی ترین بازار ادویه ترکیه از سال 1660 می باشد، گسترش یافته است. از جمله مراکز خرید برگزیده در استانبول:

 

ایستینیا پارک

جواهر

زُرلو سنتر

فُروم استانبول

مال آف استانبول

ویالند

مارمارا فُروم

پالادیوم

اُلیویوم اوتلت سنتر

آکمرکز

کانیون

گالریا

آکاسیا آسیبادم

کپیتول

هیستوریا

ایرپورت اوتلت سنتر

آکوآ فلوریا

آستوریا

اوزدیلک پارک

کاله اوتلت سنتر

استارسیتی اوتلت سنتر

پلیکان مال

ترامپ

نئومارین

اوپتیموم اوتلت

مالتِپه اوتلت

پرلا ویستا

متروسیتی

آکواریوم

بویاکا

 

جاذبه های گردشگری استانبول

استانبول با تاریخ طولانی خود در مرکز امپراطوری، ارائه دهنده مکان های تاریخی و مذهبی بسیار دیدنی می باشد. بخش عمده ای از این آثار باستانی، در تاریخ های روم ، بیزانس و دوره عثمانی است، و برخی دیگر در سراسر شبه جزیره این شهرستان قدیمی قرار گرفته اند. از جمله جاذبه های گردشگری در استانبول:

ایا صوفیه

مسجد سلیمانیه

مسجد سلطان احمد ( مسجد آبی )

مسجد ایوب سلطان

پارک گلخانه

دیوار های قسطنطنیه

کاخ بزرگ قسطنطنیه

پل بسفر

شاخ طلایی

موزه های باستان شناسی

کاخ دلمه باغچه

خیابان استقلال

بازار بزرگ استانبول

مسجد اورتاکوی

میدان بایزید

میدان اسب دوانی قسطنطنیه

کلیسای چورا

آب انبار باسیلیکا

بازار ادویه

برج گالاتا

مسجد رستم پاشا

قلعه ی یدیکوله

کاخ بیلر بی

مسجد جدید استانبول

برج دختر

موزه های باستان شناسی استانبول

مینیاتورک

پل گالاتا

موزه های هنرهای ترکی و اسلامی

ایاصوفیه کوچک

موزه ی ساکیپ ساپانجی

موزه ی رحیم م.کوچ

روملی حصار

موزه ی پرا

کاخ چراغان

کاخ یلدیز آبراهه ی والنس تورکو آزو

پارک یلدیز

قلعه ی یورس
کلیسای سنت جورج مسجد بایزید دوم کاخ پورفیروگنتیوس حاجیا آیرین ابلسیک تئودوسیوس
کلیسای سنت پادوا پارک امیرگان آکواریوم استانبول    
 

 

سرویس حمل و نقل:

سیستم حمل و نقل عمومی محلی استانبول یک شبکه پیچیده از تراموا، فونیکولار(قطار کابلی)، خطوط مترو، اتوبوس، اتوبوس حمل و نقل سریع، و کشتی است. کرایه در همه حالت یکپارچه است، با استفاده از کارت اعتباری استانبول کارت، معرفی شده در سال 2009، که قدیمی تر از اکبیل دستگاه بلیت الکترونیکی است.

سرویس حمل و نقل

علاقمندان به سفر جهت مشاهده تور های آژانس مسافرتی گلفام سفر به وب سایت گلفام سفر قسمت خرید تور مراجعه نمایید.

 
 
© 2018 , All Right Reserved