تقویم تور استانبول

مبدا
مقصد
تاریخ رفت
مدت اقامت
مبدا
مقصد
تاریخ رفت
مدت اقامت
مبدا
تهران
مقصد
استانبول
تاریخ رفت
يكشنبه 23 دی - 12 Jan

اطلاعات تور استانبول

 

 

راهنمای سفر به استانبول

استانبول بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد.

تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد.

بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است. این کلان شهر به عنوان شهر فرهنگی اروپا برای سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌است.

استانبول سالانه میزبان بیش از 12 میلیون نفر گردشگر است، اگر شما هم قصد دارید با استفاده از تورهای استانبول یکی از این گردشگران و ماجراجوهایی باشید که در آینده به این شهر سفر می‌کند،این مقاله را تا انتها بخوانید.

 

کشور متمرکز

ترکیه

مذهب

مسلمان،اهل سنت

زبان

ترکی استانبولی

اختلاف ساعت

30 دقیقه عقب تر

واحد پول

لیر ترکیه

پیش شماره

212 (European side)

216 (Asian side)

 

 

آب و هوا

آب و هوای ترکیه در فصل‌ های مختلف سال تقریباً مشابه استان‌های شمال غربی ایران است.

عرض جغرافیایی ترکیه از ایران بالاتر است و به همین خاطر میانگین دمای هوای این کشور تقریباً از شهرهای ایران پایین‌تر و هوا خنک‌تر است،

مثلاً آب‌وهوای جزیره‌ای مثل کیش با عرض جغرافیایی پایین تفاوت زیادی با آب‌وهوای آنکارا یا استانبول دارد.

البته با توجه به موقعیت ترکیه و قرار گرفتن در کنار دریای مدیترانه، دریای سیاه و دریای مرمره، شهرهای ساحلی این کشور مثل استانبول، آنتالیا، ازمیر، آنالیا، مارماریس و… کاملاً شبیه هوای شهرهای ساحلی ایران است،

مثلاً در تابستان استانبول شرجی و گرم است.

با یک بررسی کلی بر اساس موقعیت جغرافیایی باید ترکیه را کشوری به نسبت خنک‌تر و سردتر از ایران بدانیم که علی‌رغم هوای مرطوب و شرجی در شهرهای ساحلی،

آب‌وهوایی مشابه استان‌های شمال غربی ایران یعنی آذربایجان غربی و شرقی دارد.

 

(برای دیدن وضعیت آب و هوای آنلاین رو تصویر کلیک کنید)

 

فصل بهار

یکی از زمان‌های مناسب برای سفر به استانبول فصل بهار بوده که مورد استقبال بیشتر افراد نیز واقع شده است.

زیرا در این فصل آب و هوا بسیار خوب، دل‌انگیز و مطبوع است و همچنین بارندگی کمتر می‌شود.

در این فصل، شب‌های استانبول کمی خنک‌تر است و روزهای آن احتمال دارد مه‌آلود شود.

فصل تابستان

فصل تابستان در شهر استانبول از اواسط خرداد تا اواسط مهر ادامه دارد.

در این فصل گرم‌ترین و کم بارش‌ترین روزها در ماه‌های تیر و مرداد اتفاق می‌افتد و این زمان مناسب سفر برای افرادی است که با گرما میانه خوبی دارند.

فصل پاییز

پاییز در استانبول از اوایل مهر آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد. در این فصل آب و هوای استانبول شبیه پاییز تهران است.

شهر از حالت آرام و ساکت در می‌آید و دوباره پر جنب و جوش می‌شود و افرادی که برای دور بودن از گرمای تابستان به دیگر مناطق ترکیه رفته بودند، به استانبول برمی‌گردند.

فصل زمستان

فصل زمستان در استانبول از اواخر ماه آذر آغاز می‌شود. بهمن و دی جزء سردترین ماه‌های این شهر است.

استانبول در فصل زمستان دارای آب و هوای خیلی سرد و به علت بادهای فراوانی که می‌وزد، سوز فراوانی دارد.

 

محله های آسیایی استانبول

کادیکوی

بندر پر جنب و جوش کادیکوی که در سمت آسیایی بسفر قرار دارد، یک انتخاب محبوب برای مسافران در روز است که مسیرهای آن با ماهی فروشی‌ها، کافی شاپ‌ها، مغازه های عتیقه فروشی و کتابفروشی‌ها پوشیده شده است و

یکی از محبوب ترین و رنگارنگ ترین مناطق استانبول می‌باشد. روزهای سه شنبه، در بندر بازاری برگزار می‌شود که جمعیت زیادی را به این منطقه می‌کشاند.

این منطقه که یکی از قطب‌های مهم حمل و نقل استانبول است، بناهای تاریخی زیادی در دل خود جای داده است.

 

آتاشهیر

آتاشهیر در سمت آسیایی استانبول واقع شده است. پروژه های جدید مسکونی، شبکه دقیق و خوش ساختی از جاده‌ها، امکاناتی داشتن سطح استاندارد زندگی و مناطق تفریحی باعث شده است آتشهیر جهش بزرگی در میان بهترین مناطق استانبول داشته باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد محلی و خارجی ترجیح می دهند در آتاسهیر زندگی کنند تا سطح استاندارد زندگی شهری داشته باشند.

 

اسکودار (Üsküdar)

اسکودار از منطقه‌های پرجمعیت بخش آسیایی استانبول به‌حساب می‌آید. در محله‌های این منطقه می‌توانید به‌خوبی فرهنگ و آداب‌ورسوم ترک‌های استانبول را ببینید و آن را درک کنید.

یکی از معروف‌ترین نقاطی که در منطقه اسکودار وجود دارد، برج دختر استانبول است.

 

چاملیجا (Çamlıca)

چاملیجا یک تپه است و مسجدی هم با همین عنوان در نزدیکی‌اش وجود دارد. چیزی که به واسطه آن، محله چاملیجا بسیار معروف شده، «ماست» است.

این محله ماست بسیار معروفی دارد که زبانزد خیلی‌هاست. همچنین باید گفت جاذبه‌ای دیگر در محله چاملیجا، مربوط به قهوه‌خانه اسماعیل آقا است که بسیاری از گردشگران و محلی‌ها را به خود جذب می‌کند.

علاوه بر موارد فوق، باید به این نکته نیز اشاره کنیم که بام استانبول نیز در این محله قرار گرفته که اخیراً در آنجا یک مسجد هم ساخته‌اند. شاید مهم‌ترین دلیل شهرت این محله، وجود بام استانبول در آن باشد.

 

مودا (Moda)

از این محله، منظره خوبی به سمت بخش اروپایی استانبول دارید که همین امر آن را بسیار جذاب و دیدنی کرده است. در محله مودا می‌توانید موزه باریس، کافه‌های مختلف و جاذبه‌های گوناگونی را پیدا کنید.

به خاطر داشته باشید که اگر تصمیم دارید از بخش اروپایی به آسیایی بیایید، می‌توانید از قایق‌ها و شناورهای مسافربری استفاده کنید تا هم از ترافیک مسیرهای جاده‌ای و خیابان‌ها خلاص شوید

و هم تجربه جذابی را روی مسیر آبی به‌دست آورید.

 

محله های اروپایی استانبول

منطقه فاتح (Fatih)

پیش از هر چیز باید بگوییم که فاتح یک منطقه است، اما معمولاً آن را به‌عنوان یک محله هم معرفی می‌کنند و می‌شناسند.

در هر صورت بخشی از این منطقه، محله سلطان احمد است که جزو محله‌های قدیمی‌اش هم محسوب می‌شود و با قدم زدن در آن حس می‌کنید که در دوران عثمانی هستید. البته محله سلطان احمد، بخش کوچکی از منطقه فاتح را تشکیل می‌دهد و نباید این دو را با یکدیگر یکسان دانست، با این حال، بسیاری به اشتباه این دو را یکی معرفی می‌کنند.

جاذبه‌های فراوانی در محله فاتح یا فاتیح وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. از نمونه‌های این جاذبه‌ها می‌توانیم به مسجد سلطان احمد، مسجد ایاصوفیه، بازار آراستا،

 کاخ موزه توپکاپی، آب‌انبار باسیلیکا، میدان اسب‌دوانی و موارد دیگر اشاره کنیم.

کاپالی چارشی یا همان گرند بازار هم یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای جهان است که در این منطقه قرار دارد و سالانه پذیرای شمار بسیاری از گردشگران است.

در سال 2011 این بازار بین پربازدیدترین بازارهای جهان، مقام نخست را گرفت.

گفتنی است که گرند بازار، قیمت‌های گرانی دارد و خیلی برای خرید مناسب نیست، اما یکی از بهترین مکان‌ها برای تبدیل ارز به حساب می‌آید.

حضور در منطقه فاتح می‌تواند بسیار جذاب باشد، چراکه بافت این محله بسیار جالب توجه است.

تعداد پلیس‌های این محله فراوان است که همین امر نشان‌دهنده امنیت آنجاست. گردشگران منطقه فاتح کم نیستند و در مجموع می‌توانیم نمره مطلوبی به آن بدهیم.

 

محله امینونو (Eminönü)

محله امینونو هم در محدوده منطقه فاتح قرار گرفته و محله بسیار مناسبی برای خرید با قیمت‌هایی مطلوب است. امینونو، بیشتر بورس ادویه، شیرینی، قهوه و خشکبار است و می‌توانید انواع آن‌ها را در اینجا پیدا و خریداری کنید.

محله‌ امینونو به خاطر ادویه‌های خوش‌عطر و باقلوای لذیذش معروف شده است‌.

بازارها، بازارچه‌ها و رستوران‌های بسیاری در محله امینونو استانبول فعالیت دارند که مهم‌ترین آنها بازار ادویه استانبول است.

 

محله بالات (Balat)

از مواردی که باعث شده محله بالات بین معروفترین محله های استانبول قرار بگیرد، خانه‌های رنگارنگش است که جذابیت بسیار چشم‌گیری را ایجاد کرده‌اند.

در گذشته، بیشتر ارمنی‌ها و ارتدوکس‌ها در محله بالات سکونت داشتند؛ اما غیر از این خانه‌های جذاب، جاذبه‌های دیگری هم در این محله وجود دارد.

یکی از جاذبه‌های بالات، بنای قلعه‌مانندی است که با آجرهای قرمز رنگش، برای بسیاری از افراد جذاب است.

کلیسای سنت جورج در محله بالات استانبول قرار دارد و همچنین کلیساهای دیگری هم هستند که نمای آن‌ها بر زیبایی این محله افزوده است.

مغازه‌های کوچک خیابانی هم بخشی از جاذبه‌های بالات را تشکیل داده‌اند. این محله مورد علاقه کسانی است که دوست دارند در خیابان‌ها به گشت‌وگذار و عکاسی بپردازند.

اگر شما هم علاقه‌مند به پیاده‌روی در محله‌های قدیمی استانبول هستید، محله بالات را به عنوان یکی از تفریحات استانبول در نظر بگیرید.

 

منطقه بی‌اوغلو (Beyoğlu)

یکی از منطقه‌های استانبول که پر از جاذبه‌های مختلف است و جنب‌وجوش زیادی هم دارد، منطقه بی اوغلو است.

به این نکته باید اشاره کنیم که بی‌اوغلو هم مانند فاتح یک منطقه است، اما بسیاری آن را به‌عنوان محله بی‌اغلو معرفی می‌کنند.

این منطقه، میدان تکسیم (یا همان میدان تقسیم استانبول)، خیابان استقلال، برج گالاتا و فضاهای مختلف دیگری را در خود جای داده است.

منطقه بی‌اوغلو به‌‌دلیل داشتن جاذبه‌های متعدد و فروشگاه‌های مختلف برای خریدن سوغات ترکیه، یکی از گزینه‌های مناسب به‌منظور اقامت است.

موزه مادام توسو استانبول هم در این منطقه قرار گرفته که خود بسیار جذاب و دیدنی است و گردشگران بسیاری را جذب می‌کند.

فراموش نکنید که کلسیای سنت آنتوان نیز از دیگر بخش‌های جذاب این محله به شمار می‌آید.

شما می‌توانید در کوچه‌پس‌کوچه‌های بی اوغلو، علاوه بر بوتیک‌های مختلف، کافه و رستوران‌های متعدد هم پیدا کنید و سری هم به آن‌ها بزنید.

موسیقی خیابانی و فروشگاه‌های هنری در این محله نیز از دیگر ویژگی‌هایی هستند که جنبه هنری بی‌اوغلو را نشان می‌دهند.

 

محله آسمالی مسجیت (Asmalı Mescit)

نمی‌توانیم در لیست معروفترین محله های استانبول، محله آسمالی مسجیت را قرار ندهیم.

این محله در انتهای خیابان استقلال قرار گرفته و شهرتی قدیمی دارد، اما ساخت و سازهای متعدد، بافت و اصالت را تا حدودی از محله آسمالی مسجیت گرفته‌اند.

با این حال، وجود ساختمان‌های رنگی دوره رنسانس، وجود موسیقی زنده در کوچه و خیابان‌های آسمالی، رستوران‌های مختلف و موارد دیگر از جذابیت‌های این محله هستند.

آسمالی مسجیت هم بخشی از محله یا منطقه بی‌اوغلو است.

 

محله چکورجوما (Çukurcuma)

محله چکورکوما هم از معروفترین محله‌های استانبول محسوب می‌شود. وجود فروشگاه‌های مختلف عتیقه‌فروشی، کافه‌های دنج و جذاب و جاذبه‌های دیدنی مختلف، از جمله بخش‌های مختلف این محله است.

معماری تماشایی بناها و ساختمان‌های این محله نیز توجه شما را به خود جلب می‌کنند و می‌توانیم آن‌ها را بخشی از جاذبه‌های این محل بدانیم.

موزه بی‌گناهی که یک موزه ادبیاتی است و توسط یک نویسنده برنده جایزه نوبل ایجاد شده، از جاذبه‌های این محله است.

غیر از این، باید گفت که هتل‌ها و اقامتگاه‌هایی که در محله چکورکوما وجود دارند، قیمتشان به‌نسبت پایین و مناسب است.

از میان برخی قسمت‌های معروف این محله می‌توانیم اَلا تورکا (A La Tura)، مدرن تریح (Modern Tarih)، اسلی گونشیای (Asli Gunsi) و غیره را نام ببریم.

 

محله کاراکوی (Karaköy)

از دیگر محله‌های قدیمی استانبول، محله کاراکوی است که بافتش تا سال 2012 تغییر چندانی نداشته، اما پس از همان سال بازسازی‌هایی در این محله انجام شد تا جلوه بیشتری پیدا کند.

در این محله می‌توانید کافه‌گردی و رستوران‌گردی خوبی کنید که بیشتر افراد هم به‌همین منظور به این قسمت از ترکیه می‌روند.

یکی از جذاب‌ترین کافه‌های این محله، کافه کاراباتاک (Karabatak) است که از اولین کافه‌های افتتاح شده در این محله است.

 

منطقه بشیکتاش (Beşiktaş)

بشیکتاش هم مانند فاتح و بی‌اوغلو منطقه‌ای در استانبول است، اما آن را به عنوان محله بشیکتاش نیز می‌شناسند. بشیکتاش نام یکی از تیم‌های فوتبال محبوب و مطرح ترکیه‌ای است.

از مزیت‌هایی که منطقه بشیکتاش استانبول دارد، نزدیکی به محله‌های مختلف دیگر است که شما می‌توانید خود را از اینجا به محله‌هایی که می‌خواهید برسانید.

اما وجود نداشتن مترو، عیب بزرگی برای آن محسوب می‌شود.

خود محله‌های این منطقه، جذابیت‌های مختلفی دارد که می‌توانیم از میان آن‌ها به موزه، مسجد اورتاکوی، پارک یلدیز، کاخ دولما باغچه، بازار محلی و کروز سواری اشاره کنیم.

محله بِبِک هم در این منطقه قرار دارد که جلوتر آن را بررسی می‌کنیم.

علاوه‌بر مواردی که اشاره کردیم، باید این مورد را اضافه کنیم که اسکله کاباتاش هم در این محله قرار دارد. اسکله‌ای که یکی از مهم‌ترین بخش‌های استانبول است و از اینجا به جزایر مختلفی می‌روند.

البته نباید فراموش کنیم که اسکله‌های متعدد دیگری نیز مانند اسکله بشیکتاش در این منطقه وجود دارند.

وجود هتل چراغان و سایر هتل های معروف استانبول هم در محله‌های این منطقه، اقامت در آن را بسیار جذاب‌تر کرده‌اند.

موزه دریایی و سلاح‌های جنگی نیز در همین نقطه از استانبول قرار گرفته که می‌توانید از آن به‌صورت رایگان بازدید کنید و گشت‌و‌گذارتان را در سفر کامل‌تر کنید.

از دیدن یکی از معروفترین مسجدهای استانبول در منطقه بشیکتاش، یعنی مسجد اورتاکوی غافل نشوید.

 

محله لونت (Levent)

یکی دیگر از محله‌های مناسب برای اقامت، محله لونت است. وجود سه پاساژ مهم در این محله، از سرگرمی‌های بزرگ برای گشت‌و‌گذار در آن است.

غیر از این، وجود سیستم حمل‌ونقل خوب در این محله یکی دیگر از مزایای آن برشمرده می‌شود. گفتنی است که این بخش، یکی از محله‌های تجاری استانبول به شمار می‌آید.

 

محله آرناووت کوی (Arnavutköy)

این محله از محله‌های قدیمی استانبول ترکیه است که در آن می‌توانید خانه‌های قدیمی و بسیار زیبایی هم ببینید و هنگام پیاده‌روی در کوچه‌پس‌کوچه‌هایش حسابی از این مناظر لذت ببرید.

بافت قدیمی آرناووت کوی و زندگی شبانه در این محل، آن را به یکی از معروفترین محله های استانبول بدل کرده که در منطقه بشیکتاش قرار دارد.

غیر از بافتی که این محله دارد و زندگی شبانه‌ای که در آن جاری است، باید بگوییم که وجود رستوران‌ها و کافه‌های مختلف در آرناووت کوی، آن را برای اقامت بسیار مناسب کرده است.

فراموش نکنید که بهره‌مندی از امکانات رفاهی و تفریحی هم مزیت‌های دیگر این محله نسبت به سایر محله‌های استانبول هستند.

 

محله ببک (Bebek)

محله ببک هم در منطقه بشیکتاش است و یکی از اعیان‌نشین‌ترین محله‌ها در استانبول است.

اینجا از نظر امنیت، امکانات رفاهی و دیگر ویژگی‌هایی که یک محله را از سایرین متفاوت می‌کند، برتری‌هایی دارد که سبب تبدیل شدن آن به یکی از بهترین محله های استانبول برای اقامت شده است.

با ویلاسازی‌های مختلفی که در محله ببک صورت گرفته، این محله دیگر جلوه تاریخی چندانی ندارد. با این حال قدم زدن در این محله و در کنار دریای مدیترانه، بسیار لذت‌بخش و جذاب است.

 

منطقه کائیت‌هان (Kağıthane)

این منطقه در زمان قدیم از تفرجگاه‌های سلاطین عثمانی محسوب می‌شده و در واقع حالت جنگلی داشته است. در حال حاضر بافتش تغییر کرده و به منطقه‌ای مسکونی تبدیل شده است.

از دلایلی که می‌توانید در اینجا اقامت داشته باشید، نزدیک بودن به چند منطقه و محله دیگر مانند بی‌اوغلو، شیشلی، بشیکتاش و منطقه‌ها و محله‌هایی دیگر است.

وجود مرکز خرید اکسیس اِی وی اِم (Axis AVM) شاید بتواند یکی از جاذبه‌های این منطقه به‌شمار آید، اما بیشتر محصولاتی که در این مرکز خرید به‌ فروش می‌رسند، مربوط به ابزارآلات و وسایلی از این دست هستند.

در نهایت، باید بگوییم که شاید این محل برای توریست‌ها چندان جاذبه‌ای برای بازدید نداشته باشد و بیشتر برای زندگی آن را انتخاب می‌کنند.

 

منطقه ساری‌یر (Sarıyer)

این منطقه از منطقه‌های نزدیک به دریا است که همین امر بر جذابیت‌هایش افزوده است. از تفریحات معمول در این منطقه، ماهی‌گیری است؛ اما امروزه بیشتر شرکت‌ها و کنسولگری‌ها در آن قرار گرفته‌اند.

غیر از این فضاهای تجاری، گفتنی است که در ساری‌یر استانبول می‌توانید خانه‌های لوکس و ویلایی متعددی را ببینید که حتی فقط مشاهده کردن آن‌ها هم لذت‌بخش است.

مجموعه این عوامل، بر توریستی شدن این منطقه تأثیر گذاشته و جذابش کرده است.

از دیگر جاهایی که می‌توانید در محله‌های ساریر از آن‌ها دیدن کنید، عبارت‌اند از: پارک امیرگان با محوطه‌های گل‌کاری شده بسیار زیبا، ساحل تاربیا، ساحل ایستینه با کافه‌ها و رستوران‌ها و پارکی که در نزدیکی خود دارد.

همگی این جاذبه‌ها در منطقه ساریر قرار گرفته‌اند تا بر جذابیت‌های این منطقه بیافزایند و برای گردشگران جالب توجه باشند.

جنگل بلگراد ساریر یکی دیگر از جاذبه‌هایی است که به‌دلیل وجود گونه‌های مختلف گیاهی، آب‌وهوا و غیره در میان گردشگران و بومیان از اهمیت بالایی برخوردار است.

برخی از این قسمت‌ها از جمله جاهای دیدنی استانبول است که فقط خود ترک‌ها بلدند و شاید هرکسی از آن‌ها مطلع نباشد.

 

منطقه شیشلی (Şişli)

این منطقه در گذشته، زمین کشاورزی بوده اما در حال حاضر برج‌های فراوان و مراکز خرید مختلفی را می‌توان در آن یافت.

از عواملی که منطقه شیشلی را مهم‌تر کرده، اتصال نقطه غربی استانبول به نقطه شرقی آن است، برای همین اهمیت بالایی دارد.

شیشلی نیز در اصل یک منطقه است، اما آن را به‌عنوان یک محله هم معرفی می‌کنند و ممکن است در مطالب مختلفی، از آن به عنوان محله شیشلی یاد شود.

منطقه شیشلی استانبول، موزه آتاتورک، مسجد تشویکیه، کاخ ایهلامور، موزه ارتش، کلیسا، مرکز خرید و چند جای دیدنی دیگر را نیز در خود جای داده است.

یکی دیگر از جاهایی که در محله‌های شیشلی وجود دارد و گردشگران زیادی را به خود می‌کشاند، مرکز خرید جواهیر است.

در این مرکز خرید، پوشاک، لوازم صوتی و تصویری، رستوران و موارد دیگری نیز هست که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

البته اگر دنبال مراکز خرید ارزان هستید، یک گزینه مناسب هم اوتلت های در استانبول هستند.

 

اماکن دیدنی استانبول

میدان تکسیم

میدان تکسیم یکی از توریستی‌ترین جاهای دیدنی استانبول است که در منطقه بی‌اوغلو قرار دارد و به‌عنوان قلب استانبول مدرن در نظر گرفته می‌شود.

هتل‌ها و رستوران‌های زیادی در حوالی این میدان و خیابان استقلال وجود دارند که بسیاری از گردشگران ترکیه برای اقامت در آن‌ها لحظه‌شماری می‌کنند.

این میدان همچنین محل تجمع مردم محلی برای جشن شب سال نو، جشن‌های ملی و دیگر اجتماعات است.

سفر به استانبول بدون بازدید از میدان تکسیم کامل نمی‌شود و به همین دلیل اکثر گردشگران برای دیدن این بخش از استانبول برنامه‌ریزی می‌کنند.

برای اینکه شما نیز در طول سفر خود بهترین استفاده از جاذبه‌ها و تفریحات میدان تکسیم داشته باشید، با این مقاله همراه شوید.

مسیرهای دسترسی

مترو: اگر پس از ورود به استانبول بلافاصله بخواهید به میدان تکسیم بروید، مترو استانبول بهترین گزینه برای حمل‌ونقل خواهد بود.

برای رسیدن به تکسیم باید از خط قرمز «M1A» در ایستگاه فرودگاه آتاتورک (Ataturk Havalimanı) استفاده کنید که پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه پایانه ینی‌کاپی (Yenikapı) می‌رسد؛

جایی که خط قرمز و سبز یکدیگر را قطع می‌کنند.

در ادامه باید سوار مترو خط «M2» شوید که پس از چهار توقف، شما را به ایستگاه تکسیم می‌رساند.

تراموا و قطار کابلیبرای اینکه از محله سلطان احمد به میدان تکسیم بروید، استفاده از خطوط تراموا برای شما راحت‌تر است. در این منطقه تاریخی باید از خط «T1» در ایستگاه سلطان احمد سوار تراموا شوید.

در مرحله بعد در ایستگاه «Fındıklı Mimar Sinan Universitesi» پیاده شوید و حدود یک کیلومتر در جهت شمال غربی پیاده‌روی کنید.

همچنین می‌توانید پس از سواری با تراموا، در ایستگاه «Kabatas» پیاده شوید که در کنار آن ایستگاه فونیکولار «F1» قطار کابلی قرار دارد. با این قطار در مدت‌زمان دو دقیقه به ایستگاه تکسیم می‌رسید.

در نهایت فقط با ۲۵۰ متر پیاده‌روی در جهت غرب با میدان تکسیم مواجه خواهید شد.

تاکسی: گزینه دیگر پیش روی شما، تاکسی است که ایستگاه آن در فاصله ۱۳۰ متری از شمال میدان تکسیم قرار گرفته است.

تاکسی‌های خط تکسیم-آکسرای (Taksim - Aksaray) و شیشلی-امینونو (Sisli - Eminonu) در این محل مسافران را پیاده می‌کنند.

اتوبوس: گردشگرانی که اتوبوس را برای تردد در استانبول ترجیح می‌دهند، باید در ایستگاه اتوبوسی که کمی بالاتر از خیابان جمهوریت قرار دارد، از اتوبوس پیاده شوند که ۱۵۰ متر با شمال میدان فاصله دارد.

اتوبوس‌های لوکس «HAVAIST» نیز مسافران را بین فرودگاه استانبول و میدان تکسیم جابه‌جا می‌کنند و به این ترتیب، می‌توانید از فرودگاه یک‌راست راهی تکسیم شود.

 (نمایش روی نقشه)

 

مسجد ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول و حتی ترکیه به شمار می‌رود که بازدید از آن را در سفر به استانبول نباید از قلم انداخت.

این بنای باشکوه در حقیقت یکی از شاهکارهای معماری بیزانس است.

مسیر های دسترسی

نزدیک‌ترین ایستگاه تراموا به ایاصوفیه، ایستگاه سلطان احمد است که با استفاده از خط T1  (باگجیلار-کاباتاش) می‌توانید به آن بروید.

از تکسیم با استفاده از قطار کابلی به‌سمت کاباتاش و از آنجا با تراموا به ایستگاه سلطان احمد بروید.

اگر در سلطان احمد اقامت دارید، می‌توانید با پیاده‌روی به‌راحتی به ایاصوفیه دسترسی داشته باشید.

(مشاهد روی نقشه)

 

 

 حمام خرم سلطان

 در این حمام، بسته‌های مختلف حمام ترکی و ماساژ برای مراجعان فراهم شده است؛ یک تجربه تمام عیار ترکی به سبک پاشاهان عثمانی در فضایی مدرن که برای همیشه در ذهن شما ثبت خواهد شد.

 حمام خرم سلطان با قدمتی از قرن شانزدهم توسط ملکه عثمانی، خرم سلطان، ساخته شده است و بسیاری در سفر به استانبول، بازدید از آن را در برنامه سفر خود می‌گنجانند.

 در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با تاریخچه حمام خرم سلطان، بسته‌های مختلف این حمام و امکانات آن آشنا کنیم.

مسیرهای دسترسی

 حمام خرم سلطان ایاصوفیه در بخش اروپایی استانبول، در میدان ایاصوفیه و در منطقه فاتح واقع شده است و در محله‌ای پر رفت‌و‌آمد و گردشگری، در کنار هتل‌ها، مراکز خرید و جاهای دیدنی شهر قرار دارد.

مسجد ایاصوفیه، آب‌انبار باسیلیکا و موزه باستان شناسی، کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد از معروف‌ترین همسایه‌های حمام خرم سلطان هستند

فاصله حمام خرم سلطان ایاصوفیه تا تنگه بسفر، حدود ۵۲٫۷ کیلومتر (یک ساعت و ۲۰ دقیقه) و تا میدان تکسیم، حدود پنج کیلومتر (۲۳ دقیقه) است.

این حمام با فرودگاه آتاتورک استانبول ۲۰ کیلومتر (۳۷ دقیقه) و فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول، ۴۵٫۳ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه) فاصله دارد.

حمام تاریخی و باشکوه خرم سلطان درست در مرکز شهر قرار دارد و شما می‌توانید از هر نقطه‌ای از استانبول خود را به‌راحتی با اتوبوس، تاکسی، مترو و دیگر وسایل حمل و نقل شهری به آن برسانید.

نزدیک‌ترین ایستگاه تراموا به حمام خرم سلطان ایاصوفیه، ایستگاه سلطان احمد است. برای استفاده از تراموا سوار خط T1 (بائجیلار.کاباتاش) شوید.

شما همچنین می‌توانید از میدان تکسیم با استفاده از قطار کابلی به‌سمت کاباتاش و از آنجا با تراموا به ایستگاه سلطان احمد بروید.

اگر در سلطان احمد اقامت دارید، به‌آسانی با پای پیاده به حمام خرم سلطان ایاصوفیه بروید.

 (مشاهده روی نقشه)

 

مسجد سلطان احمد

مسجد سلطان احمد، یکی از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول است که به‌علت وجود کاشی‌های آبی‌رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد.

این مسجد با معماری جذاب و خیره‌کننده در قلب تاریخی شهر و در نزدیکی دیگر جاذبه‌های تاریخی واقع شده است و بازدید از آن به‌شدت توصیه می‌شود.

مسجد سلطان احمد کماکان کاربری خود را حفظ کرده و روزانه میزبان نمازگزاران و مسلمانان بسیاری علاوه بر گردشگران است.

مسجد سلطان احمد از زیباترین مساجد جهان به شمار می‌آید و اولین مسجدی است که با ۶ مناره در ترکیه ساخته شد.

سالانه میلیون‌ها نفر از این مسجد دیدن می‌کنند؛ مسجدی با قدمت بیش از ۴۰۰ سال که بنای آن دست‌نخورده باقی مانده است.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به حیاط و شبستان مسجد آبی ببریم و شما را غرق در شیشه‌های رنگی پنجره‌ها و کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر کنیم.

 

مسیرهای دسترسی

-از میدان تکسیم به ایستگاه دانشکده هنر معمار سینان

(Fındıklı Mimar Sinan Universitesi) در فاصله ۸۵۰ متری از جنوب شرقی میدان بروید و سوار خط تراموای T1 به‌سمت باغجیلار (Bağcılar) شوید.

سپس در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید تا پس از ۲۵۰ متر پیاده‌روی به مسجد سلطان احمد برسید.

-در فاصله ۱۵۰ متری میدان تکسیم سوار فونیکولار خط F1 به‌سمت کاباتاش (Kabatas) و در پایانه کاباتاش از قطار پیاده شوید.

در این ایستگاه پس از ۸۶ متر پیاده‌روی در ایستگاه کاباتاش سوار خط تراموای T1 و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. از اینجا تا مسجد سلطان احمد ۲۵۰ متر فاصله دارید.

-در ایستگاه اتوبوس میدان تکسیم سوار اتوبوس‌های خط ۸۹C استانبول به‌سمت باشاک شهیر (Basaksehir) و در ایستگاه یوسف پاشا (Yusufpasa) پیاده شوید.

در این ایستگاه پس از ۱۱۰ متر پیاده‌روی به ایستگاه تراموای یوسف پاشا بروید و سوار قطارهای خط تراموای T1 به‌سمت کاباتاش شوید. مشابه قبل در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید و با ۲۵۰ متر پیاده‌روی به مسجد آبی بروید.

-در میدان تکسیم سوار مترو خط M2 به‌سمت ینی‌کاپی (Yenikapı) و در ایستگاه وزنه جیلر (Vezneciler) پیاده شوید. از اینجا ۳۰۰ متر پیاده‌روی کنید و به ایستگاه تراموا لاله‌لی (Laleli) بروید. در این ایستگاه سوار تراموای T1 و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. مشابه قبل با ۲۵۰ متر پیاده‌روی به مسجد خواهید رسید.

(مشاهده روی نقشه)

 

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه از معروف‌ترین بناهای تاریخی در شهر استانبول است. این مسجد باشکوه از زیباترین جاهای دیدنی استانبول به شمار می‌رود و گردشگران زیادی در سفر به ترکیه از این بنای تاریخی بازدید می‌کنند.

ظرافت بالا و معماری جالب‌ توجه این مسجد، متعلق به دوران حکومت عثمانیان است و شکوه و عظمت این دولت در زمان‌های گذشته را نشان می‌دهد.

اگر قصد سفر به استانبول و بازدید از جاذبه‌های تاریخی این شهر را دارید، برای بازدید از مسجد سلیمانیه برنامه‌ریزی کنید. در این مقاله ما به معرفی این مسجد،‌ مسیر دسترسی، ویژگی‌ها و بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم.

 

مسیرهای دسترسی

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به مسجد سلیمانیه ایستگاه صدیق نام دارد. با توجه به منطقه محل استقرار خود در استانبول باید نزدیک‌ترین مسیر به خط ۲۸٫۹ اتوبوس‌رانی را پیدا کنید

و سپس از این مسیر خود را به ایستگاه صدیق برسانید.

در نزدیکی منطقه سلیمانیه ایستگاه مترو نیز وجود دارد که برای علاقه‌مندان به استفاده از قطارهای داخل شهری مناسب است.

نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو به مسجد سلیمانیه ایستگاه‌های «هالیک» و «وزنه جیلر» در خط M2 و ایستگاه «آکسارای» در خط M1 هستند.

از این ایستگاه‌ها می‌توانید با پیاده‌روی کوتاه یا خطوط تراموا خود را به نزدیکی مسجد سلیمانیه برسانید

 (مشاهده روی نقشه)

 

مسجد نورعثمانیه

مسجد نور عثمانیه یکی از مساجد دیدنی شهر استانبول و از بناهای باشکوه دوران عثمانی است. یکی از ورودی‌های‌ بازار بزرگ استانبول به سوی این مسجد با‌عظمت باز می‌شود.

ساخت مسجد با معماری باروک و به فرمان سلطان محمد در سال ۱۷۴۸ آغاز شد و در سلطنت‌های بعد از این پادشاه به اتمام رسید.

این مسجد که از دیدنی های استانبول به شمار می‌رود، مانند بسیاری از مساجد دیگر به دقت مورد بازسازی و مرمت قرار ‌گرفته است.

مسجد نور عثمانیه یکی از بزرگ‌ترین گنبد‌ها را در بین مساجد دوران عثمانی دارد و معماران برجسته‌ای همچون سیمون کالفا و مصطفی آقا ین بنای فوق‌العاده را خلق کردند.

(مشاهده روی نقشه)

 

مسجد شاهزاده

مسجد شاهزاده که با نام‌های مسجد شهزاده و مسجد شاهزاده محمت نیز شناخته می‌شود، یکی از مساجد شهر استانبول در ترکیه است.

سلطان سلیمان اول از معمار سینان خواست که به یاد فرزندش، محمت (محمد) که در سال ۱۵۴۳ درگذشته بود، مسجدی بسازد.

معمار سینان ساخت این مسجد را مربوط به دوران شاگردی و نوآموزی خود می‌داند؛ اما نتیجه‌ی کار او بسیار خوب از آب درآمده است.

ساخت این مسجد که در سال ۱۵۴۴ آغاز شده بود، در سال ۱۵۴۸ به پایان رسید.

مسجد شاهزاده که در مرکز شهر قرار دارد و از جاذبه های گردشگری استانبول به حساب می‌آید، بین مدرسه‌ها، مقبره‌ها و عمارت‌ها ساخته شده‌ است.

دو مناره آن از نظر معماری بی نظیر هستند و بسیار جلب توجه می‌کنند. این ساختمان که از نظر ابعادی و خطوط زیبا با سایر مساجد متفاوت است، اولین اثر مهم معمار سینان محسوب می‌شود.

(مشاهده روی نقشه)

 

مسجد اورتاکوی

پادشاهان عثمانی در دوره حکومت خود، بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری را ساختند. مسجد اورتاکوی نیز در دولت عثمانی ساخته شده است.

این بنا به‌دلیل ظاهر جذاب و زیبا، یکی از دیدنی‌های محبوب استانبول برای گردشگران است.

تجربه قایق‌سواری در تنگه بسفر و تماشای ساحلی با مرغ‌های دریایی در کنار مسجد اورتاکوی، فضایی جذاب را به آن می‌بخشد.

 

مسیرهای دسترسی

برای رفتن به مسجد اورتاکوی، هر وسیله نقلیه‌ای که بخواهید از اتوبوس، مترو و تاکسی در دسترس شما خواهد بود.

تجربه نشان می‌دهد که طی مسیر با اتوبوس برای بازدید از مسجد، بهترین انتخاب است. برای استفاده از اتوبوس به میدان تقسیم بروید و سوار خط اتوبوس ۴۰Tیا۴۲بشوید تا شما را به مسجد اورتاکوی ببرد.

در مسیر رسیدن به مسجد اورتاکوی، پل باشکوه بسفر با معماری جذاب و مدرنی که دارد، خودنمایی می‌کند.

با تماشای یک صحنه جذاب، می‌توانید تصویری از معماری کلاسیک و مدرن را در کنار هم در یک قاب ببینید و لذت ببرید.

(مشاهده روی نقشه)

 

پارک مینیاتورک استانبول

پارک مینیاتورک استانبول یک پارک مینیاتوری است که در گلدن هورن استانبول قرار دارد.

با ۶۰ هزار متر مربع مساحت، مینیاتورک یکی از بزر‌گ‌ترین پارک‌های مینیاتوری جهان و از جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می‌شود.

در این پارک می‌توان از انواع مجسمه‌ها، ساختمان‌ها و بناهای تاریخی که به سراسر ترکیه تعلق دارند و در ابعاد کوچک و مینیاتوری ساخته شده‌اند، دیدن کرد.

 

تنگه بسفر

استانبول از بسیاری از جهات یک تقاطع محسوب می‌شود؛ تقاطع دریا و خشکی، اروپا و آسیا، معماری بیزانس و معماری اسلامی، گذشته و حال.

از هر لحاظ، این تنوع و لایه‌های تاریخی، یکی روی دیگری قرار گرفته و در سراسر شهر نمو‌د پیدا کرده است. به همین دلیل نیز سفر به استانبول از محبوبیت زیادی در میان گردشگران برخوردار است.

تنگه بسفر استانبول شاید اولین تصویری باشد که هنگام به خاطر آوردن نام این شهر به ذهن‌مان خطور می‌کند.

در اطراف این تنگه جاهای دیدنی متعددی وجود دارد که بازدید از آن‌ها را در سفر به استانبول نباید از دست بدهید.

تنگه بسفر که با نام تنگه استانبول نیز شهرت دارد، تنگه‌ای باریک و طبیعی به شمار می‌رود و یکی از مسیر‌های آبی بین‌المللی مهم در شمال غربی ترکیه است.

این تنگه به‌عنوان مرز، دو قاره آسیا و اروپا را از یک‌دیگر جدا می‌سازد و دریای سیاه و مرمره را بهم متصل می‌کند.

از بسفر به‌عنوان باریک‌ترین تنگه جهان یاد می‌شود که قابلیت کشتی‌رانی در آن وجود دارد.

بیشتر قسمت‌های کرانه تنگه بسفر به حالت مسکونی درآمده است و حدود ۱۷ میلیون از جمعیت استانبول در دو سوی آن زندگی می‌کنند.

فرقی نمی‌کند که در ساحل باشید یا از قایقی درون آب به خشکی نگاه کنید، هر دو سمت تنگه زیبا است.

کنار ساحل پر از مکان‌های تاریخی، قلعه‌ها و خانه‌های بزرگ چوبی است که در گذشته برای ثروتمندان ساخته شده بودند.

 

تنگه بسفر کجاست؟

تنگه بسفر با ۳۲ کیلومتر طول از دل استانبول عبور می‌کند و دو منطقه اروپایی و آسیایی استانبول را از یک‌دیگر جدا می‌کند. تعدادی پل دو سوی این تنگه را بهم پیوند می‌دهد.

 

 

جاذبه‌های گردشگری تنگه بسفر

برج دختر

داستان‌های زیادی در مورد برج دختر استانبول وجود دارد. برای رسیدن به این برج باید سوار کشتی‌های تفریحی شوید و داستان امپراتور، پیش‌گو و دختر بخت برگشته را از زبان راهنمای تور بشنوید؛

علاوه بر این می‌توانید در مورد تاریخ برج بیاموزید.

در داخل برج تورهایی از طبقه اول تا بالکن برج برگزار می‌شود که می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید و در نهایت از چشم‌اندازی که در بالکن قابل‌مشاهده است، لذت ببرید.

 

آب‌ انبار باسیلیکا

در دوران حکومت امپرانور بیزانسی، ژوستینین، ساخته شده است. این آب‌انبار شبیه دخمه مردگان مشهور پاریس، یکی از چند صد سازه ساخته شده در زیر زمین در قسطنطنیه سابق محسوب می‌شود.

آب‌انبار باسیلیکا یکی از لوکیشن‌های فیلم «از روسیه با عشق» جیمز باند است که در سال ۱۹۶۳ ساخته شد.

آب‌انبار ستون‌های زیبای کنده‌کاری شده دارد. همچنین در کافه آب‌انبار می‌توانید رفع خستگی و قهوه ترک نوش جان کنید.

بهتر از همه، انعکاس سقف آب‌انبار در آب مخزن است که چشم هر بیننده‌ای را مسحور خود می‌کند.

 

مسیرهای دسترسی

آب‌انبار تاریخی باسیلیکا سیسترن در منطقه سلطان احمد، قلب تاریخی شهر استانبول در کنار موزه و مسجد معروف ایاصوفیه قرار دارد.

فاصله آب‌انبار تاریخی باسیلیکا سیسترن تا تنگه بسفر، حدود ۴۴٫۳ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه) و تا میدان تکسیم، حدود ۴٫۲ کیلومتر (نیم ساعت) است.

این آب‌انبار با فرودگاه آتاتورک استانبول ۲۰٫۳ کیلومتر (نیم ساعت) و فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول، ۴۸٫۴ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه) فاصله دارد.

آب‌انبار تاریخی باسیلیکا سیسترن در نزدیکی دیگر جاذبه‌های مهم استانبول مانند کاخ توپکاپی، مسجد آبی و موزه باستان‌شناسی واقع شده است

برای دسترسی به باسیلیکا سیسترن از میدان تکسیم، ساده‌ترین راه، استفاده از تراموای استانبول است که نزدیک‌ترین ایستگاه آن به تکسیم، ایستگاه کاباتاش (Kabataş Tramvay) نام دارد.

ایستگاه تراموای کاباتاش با میدان تکسیم کمی فاصله دارد و شما می‌توانید این مسیر را با پای پیاده (حدود ۱۲ دقیقه) یا با قطار کابلی (حدود دو تا پنج دقیقه) طی کنید.

اگر قصد دارید که سوار قطار کابلی شوید، به ایستگاه قطار کابلی تکسیم بروید و سوار خط F۱ شوید. پس از چند دقیقه در ایستگاه کاباتاش پیاده شوید و یک دقیقه پیاده‌روی کنید تا به ایستگاه تراموای آن برسید.

سپس سوار خط T۱ شوید و پس از عبور از هفت ایستگاه، در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. دو دقیقه دیگر پیاده‌روی کنید تا به باسیلیکا سیسترن برسید.

(مشاهده روی نقشه)

 

کاخ توپکاپی

میراث جهانی یونسکو

کاخ توپکاپی بزرگ‌ترین کاخ استانبول است که به‌مدت ۴۰۰ سال، محل زندگی سلاطین عثمانی بوده است.

این قصر همچنین در دوران اوج قدرت سلسله عثمانی، به‌عنوان محلی برای پذیرایی از میهمانان و سفیران استفاده می‌شد.

امروزه توپکاپی به موزه‌ای بزرگ برای نشان دادن تجمل‌گرایی و افراط رهبران سابق ترکیه تبدیل شده است.

در سال ۱۹۸۵، این کاخ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و همچنان یکی از باشکوه‌ترین نمونه‌های معماری و هنر عثمانی باقی مانده است.

در سفر به استانبول نباید بازدید از کاخ توپکاپی را به هیچ عنوان از دست داد.

(مشاهده روی نقشه)

 

قلعه روملی

مردم محلی و گردشگران بر این امر اتفاق‌نظر دارند که قلعه یا دژ روملی، چشم‌انداز بی‌نظیری بر شهر دارد که مثل آن را در هیچ نقطه از استانبول نمی‌توانید پیدا کنید.

این قلعه در باریک‌ترین نقطه تنگه بسفر ساخته شده است؛ جایی که دفاع از آن بیشترین اهمیت را برای سلاطین عثمانی داشت.

این بنا در سال ۱۵۴۱ ساخته شد و از آن می‌توان به‌راحتی بسفر را تماشا و بر آن نظارت کرد.

این قلعه از سه برج اصلی (با نام‌‌های سازندگانش) و ۱۳ برج دیده‌بانی تشکیل می‌باید و دیوارهایی ضخیم دورتادور آن را گرفته‌اند

 

مسیرهای دسترسی

مترودر ایستگاه تکسیم سوار خط دوم مترو (M2) شده و بعد از چهار ایستگاه در Levent پیاده شوید.

خط شش مترو (M6) هم شما را به ایستگاه دانشگاه بغازچی می‌رساند و از آنجا تا محله روملی حصاری تنها 500 متر فاصله است.

تاکسیتاکسی مسیر 12 کیلومتری میدان تکسیم تا محله روملی حصاری را در عرض 28 دقیقه طی می‌کند.

می‌توانید سوار تاکسی شوید و بعد از عبور از بشیکتاش و بلوار بارباروس به روملی حصار برسید.

اگر دلتان یک گشت‌وگذار هیجان‌انگیز می‌خواهد، پیاده‌روی از میدان تکسیم تا محله روملی حصاری بهترین انتخاب است.

پیاده‌روی تا روملی حصاری حدود 2 ساعت طول می‌کشد، اما شک نداریم آن‌قدر زیبایی‌های مسیر میخکوبتان می‌کند که حساب زمان از دستتان درمی‌رود

و انرژیتان با قدم‌زدن در حاشیه خلیج شاخ طلایی و تماشای تنگه بسفر دوچندان می‌شود.

(مشاهده روی نقشه)

 

برج گالاتا

برج گالاتا یکی از نمادهای تاریخی شهر استانبول و یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان است.

این بنا که از محبوب‌ترین جاهای دیدنی استانبول به شمار می‌آید، مکانی فوق‌العاده برای تماشای چشم‌اندازی ۳۶۰ درجه از شهر

و نیمی از جاذبه‌های شاخص استانبول مانند پل بسفر، کاخ توپکاپی و مسجد آبی از زاویه‌ای دیگر است.

برج گالاتا با کلاه مخروطی شکل خود، در طول تاریکی نیز با نورپردازی ویژه چشم‌ها را خیره می‌کند و به یکی جاهای دیدنی استانبول در شب بدل می‌شود.

این برج بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد و در زمان ساخت به عنوان بلندترین ساختمان استانبول شناخته می‌شد.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با تاریخچه، امکانات و تفریحات این برج مشهور استانبول آشنا کنیم.

 

مسیرهای دسترسی

برج گالاتا در محله برکتزاده شهر استانبول در محل اتصال شاخ طلایی به تنگه بسفر واقع شده است. فاصله این برج در منطقه گالاتا (کاراکوی) تا میدان تکسیم حدود ۲۰ دقیقه با ماشین یا پیاده است.

برج گالاتا با فرودگاه استانبول و فرودگاه صبیحه گوکچن ۴۵ کیلومتر (حدود ۵۰ دقیقه) فاصله دارد.

(مشاهده روی نقشه)

 

کاخ دولما باغچه

کاخ دولما باغچه بزرگ‌ترین کاخ کشور ترکیه است و یکی از لوکس‌ترین و زیباترین جاهای دیدنی استانبول به شمار می‌آید.

این کاخ در کرانه شرقی تنگه بسفر قرار دارد و با وجود چشم‌اندازی بی‌نظیر و تزیینات چشم‌گیر مانند بزرگ‌ترین چلچراغ بوهمی جهان، مبلمان‌ مجلل،

فرش‌های دست‌بافت مرغوب و سقف‌های مزین به طلا، هر سال میلیون‌ها گردشگر را به‌سمت خود می‌کشاند.

بیشتر افراد در سفر به استانبول به بازدید از کاخ دولما باغچه می‌روند؛ کاخی که محل زندگی ۶ امپراتور عثمانی بود و آتاترک، بنیانگذار و اولین رئیس‌جمهوری ترکیه در یکی از اتاق‌های آن درگذشت.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با معماری و تاریخچه کاخ دولما باغچه آشنا کنیم و اطلاعات مفیدی درباره نحوه بازدید از این کاخ را در اختیار شما بگذاریم.

 

مسیر دسترسی

اگر در منطقه بشیکتاش یا هتل‌های نزدیک میدان تکسیم اقامت دارید،  اتوبوس‌های بسیاری برای رفتن به کاخ دولما باغچه وجود دارند.

شما می‌توانید سوار یکی از آن‌ها شوید تا به کاخ برسید. ایستگاه‌های اتوبوس در فاصله ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای کاخ دولما باغچه قرار دارند. 

نزدیک‌ترین ایستگاه‌ها، ایستگاه «بشیکتاش استادیومو» (Beşiktaş Stadyumu) است که در خیابان «کدیرگالار» (Kadirgalar) قرار دارد.

شما همچنین می‌توانید از میدان تکسیم سوار تاکسی شوید و خود را به کاخ برسانید. قطار کابلی (funicular railway) از دیگر وسایل حمل‌ونقلی است که شما را به کاباتاش می‌رساند.

بندر کروز استانبول نیز در کاراکوی در نزدیکی برج گالاتا قرار دارد. فاصله ترمینال بندر کروز تا کاخ دولما باغچه سه کیلومتر (۶ دقیقه) است؛ مسیری که می‌توانید با تاکسی طی کنید.

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به کاخ دولما باغچه در میدان تکسیم قرار دارد؛ البته از این نقطه حدود نیم ساعت پیاده‌روی در انتظار شما است.

 (مشاهده روی نقشه)

 

کلیسای چورا

استانبول از دیرباز به‌عنوان شهری شناخته می‌شود که دارای ثروت‌های فرهنگی عظیمی متعلق به دوران باستان است؛ اما علاوه بر مکان‌های آشکار در این شهر قدیمی، جواهری وجود دارد که به‌ندرت مورد توجه قرار می‌گیرد؛

کلیسای چورا یا موزه کاریه یکی از جاهای دیدنی استانبول محسوب می‌شود که دیوارهای آن با هنر دوران بیزانس و نقاشی‌های مذهبی متعلق به همان دوره تزیین شده است.

به‌جرئت می‌توان گفت که نقاشی‌های کلیسای چورا در سراسر جهان نمونه‌ای ندارند و منحصر‌به‌فرد هستند.

با وجود آسیب‌های ناشی از زلزله سال ۱۸۹۴ میلادی هنوز هم می‌توان موزاییک‌هایی درون این کلیسا پیدا کرد که با رنگ‌های غنی خودنمایی می‌کنند. 

خانه‌های چوبی بازسازی شده اطراف بنای کلیسا و سرو قهوه و چای فضایی آرام به دور از شلوغی‌های شهر را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌آورند.

 

مسیرهای دسترسی

این کلیسا در محله ادیرنکاپی در شمال منطقه فاتح و در فاصله پنج کیلومتری از شمال غربی محله سلطان احمد استانبول قرار دارد.

کلیسا چورا با میدان تکسیم هفت کیلومتر (۱۴ دقیقه)، با محله رنگارنگ بالات یک کیلومتر (پنج دقیقه) و با خلیج شاخ طلایی ۲٫۵ کیلومتر (هفت دقیقه) فاصله دارد.

این کلیسا در فاصله ۱۲ کیلومتری فرودگاه آتاتورک و ۳۰ کیلومتری فرودگاه استانبول واقع شده است.

می‌توان با توجه به موقعیت مکانی خود در استانبول، به‌شکل‌های مختلف به موزه کاریه یا کلیسای چورا رفت.

استانبول به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می‌شود و در صورت حضور در بخش آسیایی استانبول، می‌توان با استفاده از مترو خود را به ایستگاه ادیرنکاپور رساند

و پس از پیاده شدن در این ایستگاه، به‌ سمت کلیسای چورا پیاده‌ روی کرد.

علاوه بر این، می‌توان برای دسترسی به کلیسای چورا از بخش‌های مختلف شهر، از اتوبوس استفاده کرد؛ بی‌شک اتوبوس‌های زیادی به‌چشم می‌خورد

که از میدان تکسیم، کاخ توپکاپی، لاونت، قاضی‌کوی، میدان بیازیت و مجیدیه‌کوی به مقصد ادیرنه کاپی بروند.

با مراجعه به وب‌سایت عمومی شهرداری استانبول (www.iett.istanbul/en/main/hatla)، امکان دسترسی به مسیرها، ایستگاه‌ها و جدول زمانی حرکت اتوبوس‌ها میسر خواهد شد.

(مشاهده روی نقشه)  

 

موزه پرا

در گوشه گوشه استانبول می‌توان جاذبه‌ای ارزشمند را مشاهده کرد، از ساختمان‌های تاریخی گرفته تا انواع موزه‌ها. این شهر برای انواع گردشگران جذابیت‌های خاص خود را دارد.

یکی از مقاصد ارزشمند برای دوستداران هنر، موزه پرا است. این موزه مجموعه‌ای غنی و بی‌نظیر از نقاشی‌های تاریخی را با قدمت سه قرن به نمایش می‌گذارد.

موزه پرا در تاریخ ۸ ژوئن ۲۰۰۵ با هدف نمایش هنر و فرهنگ در طیفی گسترده برای عموم گشایش یافت.

این موزه که در ساختمان قدیمی هتل بریستول واقع شده است، در سال ۲۰۰۳ بازسازی شد تا امکانات لازم از جمله درب ورودی مدرن و ملزومات یک موزه به آن افزوده شود.

نتیجه نهایی، ساختمانی است که المان‌های مدرن را در کنار معماری تاریخی و قدیمی شهر در هم آمیخته و با هم پیوند داده است.

 

مسیرهای دسترسی

موزه پرا از جاهای دیدنی استانبول است و در منطقه بی‌اوغلو، خیابان مشروطیت قرار دارد 

-با استفاده از خط M2 (ینی‌کاپی-حاجی عثمان) به ایستگاه شیشانه بروید. در این ایستگاه، از خروجی خیابان مشروطیت خارج شوید. از این نقطه حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی تا موزه فاصله است.

-نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به موزه پرا، ایستگاه تپه‌باشی-بی‌اوغلو در بولوار تارلاباشی است. از این ایستگاه تا موزه حدود پنج دقیقه پیاده‌روی فاصله است.

-از میدان تکسیم، در خیابان استقلال پیش بروید. پیش از پایان خیابان، به سمت راست و درون خیابان آسمالی میسکت بپیچید.

در این خیابان به چهارراهی خواهید رسید؛ به راست بپیچید و مسیر را پیش بروید تا به موزه پرا برسید.

(مشاهده روی نقشه)

 

موزه شکلات استانبول

شهر استانبول به‌عنوان مرکز گردشگری کشور ترکیه، سالانه میزبان گردشگران بسیاری از سراسر جهان است که برای بازدید از بناهای تاریخی، گردش و خرید به این شهر سفر می‌کنند؛

ازاین‌رو، همواره اقدامات زیادی در جهت توسعه مراکز تفریحی در استانبول صورت می‌گیرد.

یکی از مراکز تفریحی پرطرفدار استانبول، «موزه شکلات استانبول» یا «موزه شکلات پلیت» نام دارد؛ شهری رویایی ساخته‌شده از شکلات که شاید صحنه‌هایی از فیلم چارلی و کارخانه شکلات سازی را در ذهن شما تداعی کند.

این موزه شکلاتی که از جاهای دیدنی استانبول به شمار می‌رود، شما را با بسیاری از بناهای تاریخی استانبول، بزرگان و مشاهیر ترک و آثار هنرمندان معروف جهان البته به‌‌صورت شکلاتی آشنا می‌‌کند.

موزه استانبول از مراکز محبوب و جذاب برای خانواده‌ها و خصوصا کودکان است.

مسیرهای دسترسی

برای دسترسی به موزه شکلات پلیت می‌توان از خودروی شخصی یا وسیله نقلیه عمومی استفاده کرد.

می‌توانید سوار مترو یا اتوبوس شوید؛ در ایستگاه آوجیلار (Avcılar) پیاده شوید و از آنجا با اتوبوس به موزه شکلات پلیت برسید.

همچنین مینی‌بوس‌های آوجیلار-کارا آغاچ (Avcılar-Karaagac) درست از جلوی موزه شکلات استانبول می‌گذرد.

آدرس: غرب استانبول، محله کوزا، خیابان ۱۶۷۸

(مشاهده روی نقشه)

 

 

جاذبه های تفریحی

 

جزیره بیوک آدا

جزیره بیوک آدا یکی از زیباترین جزایر استانبول است که در مجموعه جزایر پرنس قرار دارد. در بیوک آدا هیچ خودرویی تردد نمی‌کند و طبیعت آن بسیار زیبا و تماشایی است.

این جزیره و دیگر جزایر مجموعه پرنس از پرطرفدارترین جاهای دیدنی استانبول میان گردشگران خارجی هستند و در طول سال مسافران زیادی در سفر به این شهر به جزایر پرنس و جزیره بیوک آدا سفر می‌کنند.

برای بازدید از جزیره بیوک آدا باید از اسکلههای معروف استانبول با کشتی بهسمت جزایر پرنس برویددر این جزیره بناهایی از دوران امپراتوری بیزانس و عثمانی جای گرفته‌اند.

همچنین تفریحاتی نظیر دوچرخه‌سواری، عکاسی و آبتنی انتظار گردشگران را می‌کشند. طبیعت چشم‌نواز بیوک آدا در بهار و تابستان بیشترین جلوه را دارد.

خوشبختانه وجود هتل‌ها و ویلاهای اجاره‌ای نیز امکان اقامت را در بیوک آدا فراهم کرده است. 

در ادامه به معرفی جزیره بیوک آدا، تفریحات آن، جاهای دیدنی این جزیره و راه‌های تردد به جزایر پرنس می‌پردازیم.

 

مسیرهای دسترسی

یکی از راه‌های عبور و مرور داخل استانبول استفاده از قایق و اتوبوس‌های دریایی است. وجود تنگه بسفر در این شهر تردد بین برخی ایستگاه‌ها را به‌صورت دریایی نیز میسر می‌کند

و سبب کوتاهی مسیرها می‌شود؛ اما دسترسی به جزیره بیوک آدا از طریق اتوبوس‌های دریایی و قایق‌ها امکان‌پذیر است.

اسکله‌های مختلفی در استانبول مسیر دریایی به‌سمت جزیره بیوک آدا دارند که با توجه به محل اقامت خود می‌توانید به این اسکله‌ها بروید.

اسکله‌های کادیکوی، بستانچی و کارتال در بخش آسیایی استانبول و سیرکجی و کاباتاش در بخش اروپایی شهر قایق به مقصد این جزیره دارند؛ اما بهترین راه برای تردد به جزیره بیوک آدا ایستگاه کاباتاش است.

در این ایستگاه بیشترین تردد به جزایر پرنس انجام می‌شود. ایستگاه مترو کاباتاش نیز در جوار اسکله کاباتاش قرار گرفته است و تنها دو ایستگاه با میدان تکسیم فاصله دارد.

تردد به جزیره بیوک آدا از اسکله کاباتاش از ساعت هشت صبح (در روزهای تعطیل ۸:۳۰) آغاز می‌شود و تا ۱۶:۳۰ ادامه داد.

این جزیره آخرین ایستگاه در این مسیر دریایی است و جزیره‌های دیگر ایستگاه‌های قبلی هستند. نخستین جزیره در این مسیر کینالی آدا است؛ سپس با عبور از هیبلی آدا به بیوک آدا می‌رسید.

قیمت بلیط قایق‌ها برای جزیره بیوک آدا بیش از سایر ایستگاه‌ها است؛ پس دقت کنید زمان تهیه بلیط مقصد خود را عنوان کنید.

(مشاهده روی نقشه)

 

آکواریوم فلوریا استانبول

آکواریوم استانبول از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول است که در حاشیه شهر و در نزدیکی فرودگاه آتاتورک استانبول واقع شده است؛

آکواریومی که بزرگ‌ترین آکواریوم موضوعی جهان به شمار می‌آید و در آن ۱۷ زیستگاه دریایی و غیردریایی نقاط مختلف دنیا بازسازی شده‌ است

تا شما بتوانید انواع موجودات از ماهی‌های رنگارنگ دریاها و اقیانوس‌ها گرفته تا پنگوئن‌ها را در آن تماشا کنید.

آکواریوم استانبول در کنار یک مرکز خرید و یک هتل قرار دارد و مجهز به امکاناتی پیشرفته و تفریحاتی هیجان‌انگیز است.

در ادامه با همراه باشید تا اطلاعات کاملی از آکواریوم استانبول، بخش‌های مختلف، گونه‌های جانوری و شرایط بازدید آن در اختیار شما قرار دهیم.

 

مسیرهای دسترسی

از آنجا که آکواریوم استانبول در فاصله نسبتا دوری از مرکز شهر قرار دارد، برای رفت و برگشت به آن باید از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده کنید.

-مسیر اتوبوس: برای دسترسی به آکواریوم استانبول می‌توانید در میدان تکسیم و ایستگاه اتوبوس تکسیم، سوار اتوبوس‌های تکسیم - باکیرکوی شوید. پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه ساحل یدیکوله (Yedikule Coast) خواهید رسید.

در این ایستگاه پیاده شوید و با اتوبوس BN1 هالکالی استیشن (BN1 Halkalı İstasyon) خود را به آکواریوم استانبول برسانید. این ایستگاه اتوبوس درست روبه‌روی آکواریوم قرار گرفته است.

-مسیر مترو و اتوبوساز ایستگاه مترو تکسیم سوار خط M2 مترو و در ایستگاه ینیکاپی از مترو پیاده شوید. از ایستگاه حدود ۶ دقیقه پیاده‌روی کنید تا به خیابان کندی و ایستگاه لانگا - داووپاشا (Langa-Davutpaşa) برسید.

در این ایستگاه سوار اتوبوس BN2 کوچوکچکمچه (BN2 Küçükçekmece) شوید تا پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه آکواریوم استانبول برسید.

-تاکسی: تاکسی یکی از راحت‌ترین و البته گران‌ترین گزینه‌های حمل‌و‌نقل در استانبول است. قیمت پایه تاکسی‌ها در سال ۲۰۲۲ در حدود ۹٫۸ لیر ترکیه است و به‌ازای هر یک کیلومتر ۶٫۳ لیر به این مبلغ اضافه می‌شود.

پس اگر از میدان تکسیم به‌سمت آکواریوم استانبول تاکسی بگیرید، باید حدود ۱۶۰ لیر ترکیه هزینه کنید؛ این قیمت بدون احتساب ترافیک در مسیر است.

در ترافیکی که بیش از پنج دقیقه به طول بیانجامد، باید به‌ازای هر کیلومتر، ۰٫۸ لیر بیشتر به راننده پرداخت کنید.

-مسیر از فرودگاه بین‌المللی آتاتورکاز آنجا که آکواریوم فاصله کمی تا فرودگاه آتاتورک دارد، بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند تا در زمان رفت یا برگشت از فرودگاه از آکواریوم دیدن کنند.

 (مشاهده روی نقشه)

 

آکواریوم سی لایف استانبول

آکواریوم سی‌لایف استانبول در یکی از معروف‌ترین مراکز خرید و جاذبه های گردشگری استانبول، در بخش اروپایی قرار دارد.

این آکواریوم دارای تونل آکواریومی به طول ۸۳ متر است که بلندترین آن‌ها در اروپا و پنجمین در دنیا به‌شمار می‌رود.

در این آکواریوم با بیش از ۴۷ مخزن نمایش، ۱۵۰۰۰ موجود دریایی از ۲۱ منطقه نمایش داده می‌شود.

این مجموعه شامل بخش‌های اصلی کوسه‌ها، ستاره‌های دریایی، میگوها و خرچنگ‌ها و دیگر گونه‌های دریایی می‌شود.

یکی از ویژگی‌های مهم آکواریوم سی‌لایف که همواره مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد، تونل کوسه‌ها و نمایش جزییات دقیق زندگی دریایی است. در آکواریوم سی‌لایف استانبول همچنین یک جنگل گرمسیری طراحی کرده‌اند که دارای پوشش گیاهی گرمسیری با درختان مصنوعی ولی بسیار زیبا است.

 

مسیرهای دسترسی

آکواریوم سی لایف در شهرستان بایرام پاشا (Bayrampaşa)، محله کوجاتپه (Kocatepe) و خیابان پاشا (Paşa) واقع شده است.

برای دسترسی به این آکواریوم از دو طریق مترو و اتوبوس میتوانید اقدام کنید.

اگر قصد دارید با مترو به آکواریوم سی لاف برید:

از میدان تکسیم سوارمترو شوید خط M2 سپس درایستگاه ینی کاپی پیاده شوید.

بعد ازآن خط خود را عوض کنید وسوارخط فرودگاه آتاتورک–آکسارای (Atatürk Havalımanı–Aksaray) شوید و در ایستگاه Kocatepe پیاده شوید.

و اما اگر قصد دارید با اتوبوس به این آکواریوم سر بزنید میتوانید از دو خط اتوبوس ۳۲ Cevatpaşa – Eminönü یا ۳۲A Cevatpaşa – Beyazıt استفاده کنید.

که در نهایت میتوانید در ایستگاه Kartaltepe پیاده شوید.

(مشاهده روی نقشه)

 

دلفیناریوم استانبول

دلفیناریوم استانبول یک مجموعه تفریح و سرگرمی بزرگ در پایتخت ترکیه است که در منطقه‌ ایوپ، شاخ طلایی استانبول قرار دارد.

این مجموعه یکی از بهترین مراکز تفریحی این شهر است که بازدید از آن می‌تواند از بهترین تفریحات برای خانواده‌ها و بچه‌ها در طول سفر به استانبول باشد و خاطراتی فراموش‌نشدنی را رقم بزند.

شما می‌توانید در این پارک با دلفین‌ها شنا کنید، شیرجه بزنید یا دلفین‌درمانی کنید! نمایش دلفین‌ها حدود یک ساعت طول می‌کشد و بازدیدکنندگان با آن‌ها عکس می‌گیرند.

کسانی که دوست دارند کنار دلفین‌ها شنا کنند، باید توانای شنا را به‌صورت مستقل داشته باشند.

 

مسیر های دسترسی

دلفیناریوم استانبول در خیابان صلاح تارگا، در منطقه ایوپ استانبول قرار دارد.

ایستگاه‌های اتوبوس محله ساکاریا و چلتیک نزدیک‌ترین ایستگاه‌ها به دلفیناریوم استانبول هستند که با استفاده از خطوط متعددی

از قبیل 39، 99، 36CE، 399B و 48A از نقاط مختلف شهر نظیر امینونو و بایزید می‌توانید به آن‌ها برسید.

همچنین شما می‌توانید با مینی‌بوس‌های ترک (دولموش) که کنار ایستگاه متروی آکسارای نگه می‌دارند، به دلفیناریوم استانبول بروید.

 

پارک آبی کلاب دلفین استانبول

پارک آبی دلفین از جاهای دیدنی استانبول محسوب می‌شود که هر سال تابستان با سرسره‌های طولانی و استخرهای بزرگ در انتظار گردشگران است.

این مجموعه، بزرگ‌ترین پارک آبی استانبول است که هر سال رویدادهای تفریحی و کنسرت‌های متعددی را در فضای باز میزبانی می‌کند.

در آکوا کلاب دلفین می‌توانید اوقات آرام و بدون استرسی را کنار خانواده خود سپری کنید. این پارک آبی روباز، پوشش گیاهی و فضایی دلچسب دارد که زمینه ثبت عکس‌هایی خاطره‌انگیز را فراهم می‌آورد.

 

مسیرهای دسترسی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آکوا کلاب دلفین، وجود سرویس‌های رایگان حمل و نقل در سراسر شهر است. شما به‌راحتی با کمک این سرویس‌ها می‌توانید از میدان تکسیم یا فاتح خود را به پارک آبی دلفین برسانید.

این سرویس‌های رایگان از ساعت ۸:۳۰ تا ۹:۳۰ در ایستگاه‌های مشخصی در انتظار گردشگران هستند و راس ساعت ۹:۳۰ به‌سمت این پارک و

در ساعت ۱۷:۵۵ نیز از پارک آبی دلفین به‌سمت ایستگاه‌های داخل شهر حرکت می‌کنند

اگر نتوانید در ساعت مشخص به سرویس‌های رایگان برسید، می‌توانید از خطوط اتوبوس‌رانی استفاده کنید.

اتوبوس‌های متعددی در ایستگاه پارک آبی دلفین توقف می‌کنند.

 

ساحل فلوریا

کشور ترکیه به‌دلیل وجود سواحل زیبا، بناهای تاریخی و مراکز خرید مدرن سالانه گردشگران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند.

شهر استانبول با وجود اینکه در مجاورت دو دریای سیاه و مرمره واقع شده است، سواحل کمتری نسبت به دیگر شهرهای ترکیه دارد.

یکی از سواحل استانبول که در امتداد دریای مرمره و در منطقه فلوریا واقع شده است، «ساحل فلوریا استانبول» نام دارد.

فلوریا با ساحل ماسه‌ای زیبا و تمیز، امکانات رفاهی و اقامتی مناسب، امنیت ساحل، مدیریت صحیح و برخورد مناسب کارکنان، به یکی از جاهای دیدنی استانبول تبدیل شده است.

 

مسیرهای دسترسی

رای دسترسی به ساحل فلوریا استانبول می‌توان از خودروی شخصی، تاکسی، مترو، متروبوس و مارمارای استفاده کرد.

بهترین و سریع‌ترین وسیله دسترسی به ساحل فلوریا این است که خود را به خط مارمارای برسانید و در ایستگاه فلوریا پیاده شوید.

از میدان تکسیم می‌توانید خط مترو M2 را سوار و در ایستگاه آخر (ینی‌کاپی) پیاده شوید؛ در این ایستگاه، سوار متروی مارمارای شوید؛ مدت زمان سفر از میدان تکسیم تا فلوریا حدود ۴۰ دقیقه خواهد بود.

همچنین از ایستگاه مترو ینی‌کاپی می‌توانید از خطوط اتوبوس BN1 یا BN2 استفاده کنید و در ایستگاه آتیش پولیگونو (Atis Poligonu) پیاده شوید.

این ایستگاه در فاصله کمتر از نیم کیلومتری ساحل فلوریا قرار دارد که با پای پیاده به ساحل می‌رسید.

(مشاهده روی نقشه)

 

بازارهای معروف استانبول

بازار بزرگ استانبول

شهر استانبول سالانه پذیرای خیل عظیمی از گردشگران از سراسر دنیا است. بازار بزرگ استانبول به‌عنوان یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان، از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه به شمار می‌رود.

بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین بازارهای سرپوشیده در جهان است و جمعا شامل ۶۱ گذر و ۳۰۰۰ حجره می‌شود.

با وجود افزایش بی‌رویه‌ مراکز خرید مدرن در ترکیه، بازار بزرگ همچنان از پربازدیدترین مکان های دیدنی استانبول است.

در سال ۲۰۱۴ این بازار با بیش از ۹۱ میلیون بازدیدکننده در سال، به‌عنوان پربازدیدترین جاذبه‌ گردشگری در جهان شناخته شد.

 

مسیرهای دسترسی

بازار بزرگ استانبول حدودا بین مسجد بایزید و مسجد نورعثمانیه قرار دارد. با طی مسافت کمی‌ می‌توان از ایاصوفیه و مسجد آبی به بازار رسید.

بهترین راه برای دسترسی به بازار استفاده از تراموای شهری است. برای این منظور در ایستگاه بایزید-بازار بزرگ پیاده شوید.

اگر از فرودگاه استانبول راهی این مکان می‌شوید، می‌توانید ترموا/متروی امینونو را سوار و در ایستگاه بایزید پیاده شوید.

(مشاهده روی نقشه)

 

بازار ادویه استانبول (بازار مصری ها)

استانبول با بناهای تاریخی دیدنی، قصرهای باشکوه، موزه‌های گوناگون و مراکز خرید متعدد یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری به شمار می‌آید و سفر به استانبول همواره از محبوبیت زیادی در میان ایرانیان برخوردار بوده است. در میان گستره متنوع دیدنی‌ها، بازار ادویه یا بازار مصری‌ها در میدان امینونو، در منطقه فاتح استانبول، یکی از بزرگ‌ترین بازارهای سنتی این شهر است. این بازار بعد از بازار بزرگ استانبول، بزرگ‌ترین مجموعه‌ سرپوشیده‌ استانبول است. در این بازار، عطرها و طعم‌ها در هم ادغام می‌شود. با کجارو همراه باشید.

بازار ادویه‌ استانبول یکی از جذاب‌ترین مراکز خرید استانبول است. این بازار محل فروش ادویه‌های رنگ به رنگ است؛ مکانی جذاب که می‌توانید در حین گردش، ادویه‌هایی باکیفیت و خوش‌عطر مورد نیاز خود را تهیه کنید یا از آن‌ها برای عزیزان‌ خود سوغاتی بخرید.

 

مسیرهای دسترسی

بازار ادویه در محله امینونو، در منطقه فاتح قرار دارد و از آن به‌راحتی می‌توان به تعدادی از جاهای دیدنی استانبول سر زد 

-با استفاده از تراموای خط T1 (باگجیلار-کاباتاش)، به ایستگاه تراموای امینونو بروید و از آنجا بقیه مسیر را پیاده کنید.

-با استفاده از قطار کابلی F1، از میدان تکسیم به کاباتاش بروید و از آنجا با استفاده از ترموای T1، خود را به ایستگاه تراموای امینونو برسانید

-اگر در سلطان احمد اقامت دارید، تراموای امینونو را سوار و در ایستگاه امینونو پیاده شوید.

-همچنین اگر با فری عازم این مکان هستید، ایستگاه عمومی فری‌های امینونو مقابل بازار ادویه قرار گرفته است

(مشاهده روی نقشه)

 

 

مراکز خرید استانبول

 

مرکز خرید جواهیر

مرکز خرید نزدیک میدان تقسیم

این مرکز خرید معروف‌ترین پاساژ در منطقه شیشلی استانبول است که فاصله بسیار کوتاهی تا میدان تقسیم دارد.

از طرفی این مرکز خرید روبه‌روی ایستگاه مترو شیشلی قرار گرفته و به همین دلیل دسترسی به آن بسیار راحت است.

این مرکز خرید در ۶ طبقه فروشگاه‌های متنوعی دارد و  از پاساژهای گران در استانبول به حساب می‌آید.

 

در مرکز خرید جواهیر نیز برندهای معتبر جهان و ترکیه به چشم می‌خورند. در این پاساژ سالن‌های نمایش، اتاق بازی کودکان و مراکز تفریحی و فرهنگی تعبیه کرده‌اند که بر جاذبه‌های این پاساژ افزوده‌ است.

منطقه شیشلی یکی از پرترددترین مناطق استانبول به شمار می‌رود که رستوران‌ها و کافه‌های زیادی دارد. در بازدید از پاساژ جواهیر می‌توانید زمانی را نیز به بازدید از منطقه شیشلی اختصاص دهید.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید کانیون مال استانبول

مراکز خرید نزدیک میدان تقسیم

یکی دیگر از پاساژهای منطقه شیشلی است که در سال ۲۰۰۶ میلادی افتتاح شد. این پاساژ در مجموعه‌ای بزرگ قرار دارد و به‌جز بخش تجاری شامل بخش‌های دیگری نیز می‌شود.

سالن‌های تئاتر این مجتمع از بهترین مراکز نمایشی در استانبول است.

برندهای معروفی مانند تامی هیلفیگر، آن تیلور و ماوی در این مرکز خرید شعبه دارند و به‌جز فروشگاه‌های تجاری، باشگاه‌های ورزشی، رستوران‌ها و کافه‌های با کیفیتی نیز در این مجموعه به چشم می‌خورند

و یکی از شعبه‌های رستوران معروف نصرت در این مرکز خرید قرار دارد. معماری زیبا و طراحی مدرن مجموعه کانیون مال توجه گردشگران زیادی را جلب می‌کند.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

 (مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید آکمرکز

مرکز خرید آکمرکز یکی از پر طرفدارترین مراکز خرید استانبول است که در سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ میلادی به‌ترتیب به‌عنوان بهترین مرکز خرید اروپا و جهان معرفی شد و توانست جایزه بین‌المللی طراحی و توسعه را دریافت کند.

این مرکز خرید در منطقه اتیلر استانبول و نزدیک به محله بشیکتاش قرار دارد. تنوع مغازه‌ها و محصولات عرضه شده در این پاساژ رضایت خاطر مسافران و گردشگران داخلی و خارجی را به دست آورده‌اند.

بسیاری از معروف‌ترین برندهای جهانی در این مرکز خرید شعبه دارند.

در پاساژ آکمرکز می‌توانید انواع پوشاک مردانه، زنانه، بچگانه و همین طور محصولات آرایشی، اسباب‌بازی، لوازم و ابزار الکترونیکی و وسایل ورزشی را تهیه کنید.

فروشگاه‌های این مرکز خرید از گران‌ترین برندها تا محصولات با قیمت ارزان‌تر را شامل می‌شوند.

ساعت کار۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

 

مرکز خرید اوت لت ونیزیا

 در قسمت اروپایی

مرکز خرید ونیزیا را به‌عنوان یکی از زیباترین اوت لت‌های استانبول می‌شناسند.

این مرکز خرید در منطقه کارادنیز در محله عثمان پاشا قرار دارد و در ساخت آن از ساختار شهر ونیز ایتالیا الگوبرداری کرده‌اند.

داخل مرکز خرید ونیزیا دریاچه‌ای مصنوعی میان فروشگاه‌ها تعبیه کرده‌اند که قایق‌هایی نیز در آن تردد می‌کنند.

این قایق‌های پارویی مسافران، بازدیدکنندگان و گردشگران علاقه‌مند به گشت‌وگذار با قایق را در محوطه داخل پاساژ می‌گردانند. در میان قایق‌سواری خود می‌توانید از فروشگاه‌ها خرید کنید و دوباره سوار قایق شوید.

 

در مرکز خرید ونیزیا انواع برندهای معتبر جهانی را خواهید دید.

از میان برندهای فعال در این پاساژ می‌توان به ماوی، ال سی وایکیکی، کوتون، نایک، آدیداس، گلدن رز و دفاکتو اشاره کرد.

این پاساژ تجاری نیز مانند بسیاری دیگر از مراکز خرید استانبول رستوران‌ها و فست فودهای مختلفی دارد که می‌توانید در آن‌ها از غذاهای سنتی ترکیه گرفته تا انواع غذاهای بین‌المللی را سفارش دهید.

پاساژ ونیزیا سالن سینما و مراکز تفریحی مناسب برای کودکان نیز دارد.

وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول دسترسی مناسبی به این منطقه دارند و با توجه به محل اقامت خود می‌توانید با استفاده از مترو، تراموا و خطوط اتوبوسرانی خود را به مرکز خرید ونیزیا برسانید.

در سفر به استانبول حتما زمانی را برای بازدید از این مرکز خرید زیبا اختصاص دهید، این پاساژ امتیاز بالایی درنظرسنجی از گردشگران خارجی کسب کرده است.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید اوت لت آسیا پارک

مرکز خرید آسیا پارک یکی از اوت لت‌های منطقه آسیایی استانبول است که هفت طبقه دارد. در این پاساژ می‌توانید انواع برندهای مطرح جهانی را ببینید و از امکانات تفریحی این مرکز لذت ببرید.

رستوران‌ها و کافه‌های مرکز خرید آسیا پارک نیز تنوع بالایی دارند و پس از گردش و خرید طولانی در بخش‌های مختلف این پاساژ می‌توانید در آن‌ها خستگی در کنید.

 

اوت لت آسیا پارک در منطقه عمرانیه و نزدیک به فرودگاه صبیحا گوکچن قرار دارد و بسیاری از گردشگران پیش از رفتن به فرودگاه یا در فاصله پروازهای خود از این مرکز خرید بازدید می‌کنند.

از امکانات رفاهی این پاساژ تجاری می‌توان به سینما و پارک کودک آن اشاره کرد. این اوت لت یکی از مناسب‌ترین و در عین حال با کیفیت‌ترین مراکز خرید با قیمت مناسب در شهر استانبول به شمار می‌رود.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

( مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید اوت لت ایرپورت استانبول

اوت لت ایر پورت یکی دیگر از مراکز خرید مناسب در استانبول است که در نزدیکی فرودگاه آتاتورک قرار دارد.

فرودگاه آتاتورک فرودگاه قدیم استانبول بود که تا پیش از افتتاح نیو ایر پورت در این شهر، بیشتر پروازهای خارجی از این فرودگاه انجام می‌شد و در حال حاضر تعطیل شده است.

مرکز خرید ایرپورت استانبول با طراحی زیبا و سقف متحرکی که دارد یکی از محبوب‌ترین مراکز خرید در میان گردشگران است و در طول سال از مسافران مختلف میزبانی می‌کند.

در این مرکز خرید بیش از ۱۰۰ فروشگاه متنوع از برندهای معروف جهان فعالیت می‌کنند و در زمان‌های حراج در طول سال می‌توانید سوغات و وسایل مورد نیاز خود را با قیمتی بسیار مناسب از این پاساژ تهیه کنید.

 

مرکز خرید ایرپورت در منطقه آتاکوی قرار دارد و برندهایی مانند بیمن، مودو، فابریکا، سارار، واکو، ورساچه، چیکو و آرمانی در آن شعبه دارند.

از دیگر بخش‌های این پاساژ تجاری می‌توان به مرکز سرگرمی کودکان، سینما، آمفی‌تئاتر و شهربازی یخی این مجموعه اشاره کرد.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید اوت لت کاله استانبول

مرکز خرید کاله استانبول یکی از مناسب‌ترین مراکز خرید استانبول برای خرید لباس و انواع پوشاک از برندهای معتبر ترکیه به شمار می‌رود.

این پاساژ با وجود قرار گرفتن در منطقه گوون، از مراکز خرید اوت لت استانبول است و در سال ۲۰۰۷ میلادی افتتاح شد.

مرکز خرید کاله استانبول بیش از ۱۲۰ فروشگاه دارد که معروف‌ترین برندهای ورزشی مانند نایک و آدیداس را هم شامل می‌شود.

مجموعه کاله استانبول بخش مسکونی، سینما، رستوران، مراکز تفریحی و شهربازی نیز دارد. این مرکز خرید نیز در فاصله کوتاهی از فرودگاه آتاتورک قدیم قرار گرفته است.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

مرکز خرید اوت لت ویاپورت آسیا

مرکز خرید ویاپورت در بخش آسیایی استانبول و در محله پندیک قرار دارد. این مرکز خرید در سال ۲۰۰۸ میلادی در نزدیکی فرودگاه صبیحا گوکچن افتتاح شد.

مرکز خرید ویاپورت از پر طرفدارترین مراکز خرید استانبول است و معروف‌ترین برندهای جهانی در آن شعبه دارند.

از مشهورترین برندهای فعال در این مرکز خرید می‌توان به آدیداس، نایک، بنتون، پیرکاردین، پوما، کلوین کلین، دیزل و اکو اشاره کرد.

رستوران‌های سنتی و بین‌المللی و فست فودهایی مانند برگر کینگ، مک دونالدز و کی‌اف‌سی نیز در این پاساژ شعبه دارند.

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

(مشاهده روی نقشه)

 

هتل های استانبول

 Hilton Istanbul Bosphorus

هتل هیلتون بسفروس در مرکز شهر استانبول واقع شده است؛ از این رو تا میدان معروف تکسیم و بسیاری از مراکز مهم این شهر فاصله کمی دارد.

این هتل فاصله کمی تا تنگه بسفر (دریای سیاه) دارد و اتاق‌های آن رو به دریا، باغ یا شهر هستند.

از امکانات ویژه هتل Hilton Istanbul Bosphorus می‌توان به حمام ترکی، استخر رو باز، اتاق‌های بزرگ و نور گیر، تراس‌ اشاره کرد.

این هتل به هفت رستوران با سبک‌های مختلف مجهز است و مسافران می‌توانند در این رستوران‌ها انواع غذاهای ترکی، ملل، چینی، هندی و محلی را سفارش دهند.

اتاق‌های هتل هیلتون بسفروس به صورت خانوادگی و سوئیت هم ارائه می‌شود. در این اتاق‌ها، میزکار و سایر امکانات رفاهی در اختیار مسافران قرار می‌گیرد؛ همچنین، تمامی اتاق‌ها امکان افزایش ظرفیت دارند.

 

امکانات

امکانات هتل استخر روباز , سرپوشیده ،سونا،حمام سنتی ترکی،خدمات اسپا و ماساژ، صندوق امانات ، پارکینگ رایگان ،پذیرش ۲۴ ساعته می باشد.

 

 

   8.4-Very good                (موقعیت روی نقشه)                       (لینک ورود به سایت هتل)  

 

 

Swissotel The Bosphorus Istanbul

 هتل سوئیس اوتل بسفروس در سال ۱۹۹۱ تاسیس و در سال ۲۰۰۶ بازسازی شده است.

این هتل لوکس پنج ستاره شامل ۵۶۶ اتاق و سوئیت است که در فاصله کمی از مرکز خرید نیشانتاشی قرار دارد و رستوران‌های معروف، فروشگاه‌های لوکس و کافی‌شاپ‌های بسیاری در نزدیکی هتل مشغول به فعالیت هستند.

این هتل درست در ساحل اروپایی بسفر قرار گرفته است و تا بخش تاریخی استانبول فقط ۱۵ دقیقه رانندگی فاصله دارد؛ علاوه بر این، فاصله هتل تا فرودگاه بین‌المللی استانبول نیز حدود ۳۵ کیلومتر است.

 

امکانات

امکانات هتل استخر سرپوشیده و روباز ، باشگاه ،خدمات اسپا ،لباسشویی ، خشکشویی، اتو، مینی بار، رستوران می باشد.

 

 

موقعیت مکانی هتل

هتل سوئیس اوتل د بسفر در بین انبوهی از رستوران‌ها، کافه‌ها و فروشگاه‌هایی با برندهای جهانی واقع شده است.

این هتل تاقسمت تاریخی شهر حدود ۲ کیلومتر فاصله دارد و همچنین به مکان‌های معروفی چون کاخ توپ کاپی، بازار بزرگ استانبول، بازار ادویه، مسجد سلطان احمد،

برج فانوس مدین و برج زیبا و نمادین گالاتا را هم در نزدیکی خود می‌بیند. لازم به ذکر است که دسترسی به محله نیشان تاشی (Nisantasi) نیز از این هتل بسیار آسان است.

 

 

      9.8-Fabulous                  (موقعیت روی نقشه)                (لینک ورود به سایت هتل)      

 

 

Conrad Istanbul Bosphorus

 

هتل کنراد استانبول یکی از قدیمی ترین و با سابقه ترین هتل های استانبول است که در سال ۱۹۹۲ ساخته شده است.

از همان ابتدای ساخت این هتل، سازندگان و طراحان آن قصد داشتند تا معماری و هنر اصیل ترکی را با معماری غربی ادغام کنند.

هم اکنون حدود ۳۰ سال از ساخت این هتل زیبا می گذرد و در طول این ۳۰ سال، هتل ۵ ستاره کنراد بارها بازسازی شده است.

آخرین بازسازی هتل کنراد در سال ۲۰۱۶ بود و سازندگان این هتل تمامی سیستم های امنیتی این هتل را در این بازسازی به روز و طراحی داخلی آن را به کلی عوض کردند.

طراحی داخلی این هتل می تواند به شما ترکیبی از هنر سنتی ترکیه و هنر مدرن غربی را نمایش بدهد.

این ساختمان که به شکل حرف S ساخته شده است، ۱۴ طبقه داشته و در طبقات بالاتر آن می توانید نمای کاملی از محله بشیکتاش و بوسفروس را مشاهده کنید.

 

امکانات

امکانات هتل سه زمین تنیس سرپوشیده و روباز،  اسپا، باشگاه ۲۴ ساعته، حمام ترکی، استخرهای سرپوشیده و روباز است. 

 

 

موقعیت مکانی هتل

هتل در فاصله بسیار کمی از بسفر و کاخ دلما باغچه استانبول قرار دارد به طوری با کمی پیاده روی به این مکان‌های زیبا خواهید رسید.

اسکله کشتی نیز با چند دقیقه پیاده روی قابل دیدن است و دسترسی راحتی را به بخش آسیایی شهر خواهد داد.

کاخ دلما باغچه و استادیوم ودافون پارک با چند دقیقه پیاده روی از میان پارک شهر ییلدیز در دسترس خریداران بلیط هواپیما استانبول قرار خواهد گرفت.

همچنین منطقه اورتاکای، ایستگاه تراموا کاباتاش و ایستگاه‌های قطار کابلی در فاصله ۲۰ دقیقه‌ای(در صورت پیاده روی) از هتل قرار دارند.

اگر به فکر خرید باشید، مرکز خرید زورلو با ۱۰ دقیقه رانندگی در دسترس خواهد بود.

لازم به ذکر است که فرودگاه استانبول در فاصله ۵۱ کیلومتری از هتل Conrad Istanbul Bosphorus قرار دارد.

 

 

 8.6-Fabulous                (موقعیت روی نقشه)               (لینک ورود به سایت هتل)