9 نکته که درباره فواره تروی نمی دانید

فواره تروی (Fontana di Trevi) واقع در منطقه کوئیرینال (Quirinale) به عنوان یکی از خیره کننده ترین فواره های دنیا شهرت دارد. دانستی های زیادی ورای این فواره معروف نهفته است.

با اینکه فواره تروی یکی از 1352 فواره مربوط به رم قرن 4 ام می باشد، همیشه درخشش خاص خود را داشته است. پس از مرمتی طولانی توسط برند فندی (Fendi) و حدودا 2.2 میلیون دلار هزینه، فواره تروی بهتر از قبل بازگشایی شده است. برای خرید تور رم اینجا کلیک کنید.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با 9 نکته جذاب درباره فواره تروی، آشنا شوید.

فواره تروی

فواره تروی

 

  1. فواره تروی یکی از قدیمی ترین منابع آب در رم است

قدمت این فواره به زمان روم باستان، زمان ساخت قنات آکوا ویرگو (Aqua Virgo) در سال 19ام قبل از میلاد مسیح، باز می گردد. این قنات آب حمام ها و فواره های رومی مرکز رم را تامین می کرد. نام قنات آکوا ویرگو، یا آب باکره، به افتخار دختر رمی جوانی که 30 سرباز را به سرچشمه برده تا آب بنوشند، نامگذاری شده است.

فواره تروی در نقطه پایانی مجرای آب، در تقاطع یک سه راه (به ایتالیایی tre vie)، ساخته شده است. نام فواره تروی به معنی «فواره سه خیابان» می باشد.

فواره تروی

فواره تروی

گلفام سفر در تمامی مراحل سفر در خدمت شماست.

  1. نیکولا سالوی معمار اولیه فواره نبود

در سال 1730، پاپ کلمنت هشتم (Pope Clemens XII) مسابقه ای برای طراحی فواره ای جدید برگزار کرد. بسیاری از معماران مطرح در این مسابقه شرکت کردند، در نهایت نیکولا سالوی (Nicola Salvi) برنده حق طراحی فواره بود، با این حال برخی بر این باورند که وی گزینه اول نبود. آلساندرو گالیله (Alessandro Galilei)، معماری از اقوام گالیله ستاره شناس، برنده کمیسیون پروژه بود، اما در نهایت به علت اعتراضی عمومی، این کمیسیون به سالوی داده شد. دلیل اعتراض چه بود؟ گالیله اصالتا اهل فلورانس بوده و سالوی بومی رومی بود.

با این حال، سالوی هرگز ساخت فواره را تمام نکرد. در سال 1743 برای اولین بار آب در این فواره جریان پیدا کرد. در سال 1762 پاپی دیگر، کلمنت نهم، کار فواره تروی را (11 سال پس از مرگ سالوی) به پایان رسانده و مراسم افتتاحیه برگزار کرد. با این حال، بخش زیادی از بنای نهایی به سالوی تعلق دارد.

فواره تروی فواره تروی

  1. شرط بندی باعث به وجود آمدن این فواره شد

طرح پیشنهادی سالوی برای فواره کم خرج ترین طرح بود، که احتمالا در انتخاب پاپ تاثیر گذار بود. به هر حال، پاپ بودجه ی ساخت را تایید کرده و سومین استخراج از بازی لاتاری را برای پرداخت آن استفاده کرد. درست شنیدید، پول کسب شده از بازسازی لاتاری در رم، هزینه ساخت فواره تروی را پرداخت کرده است. اگر برایتان سوال بود که ارقام برنده چند بودند: پنجاه و شش، یازده، پنجاه و چهار، هجده و شش.

فواره تروی

  1. مواد اولیه فواره تروی و تماشاخانه کولوسئوم یکی است

فواره تروی از سنگ تراورتن (Travertine)، به معنای «برگرفته از رودخانه تیبر» در زبان لاتین، ساخته شده است. ماده ای معدنی، ساخته شده از کلسیم کربنات، از چشمه آب، به خصوصی چشمه آبگرم، واقع در شهر تیولی در فاصله 22 مایلی رم شکل گرفته است. در مدت ساخت، مردان زیادی در زمان کار با سنگ های عظیم مجروح و تعدادی جان خود را از دست داده اند؛ همچنین یکی از سنگ تراشان در سال 1734 در زیر قطعه بزرگی از سنگ تراورتن له شد.

فواره تروی

فواره تروی

 

  1. آب مصرفی این فواره بسیار زیاد است

فواره تروی دارای ابعادی با 25 متر ارتفاع و 20 متر عرض می باشد. با وجود منافذ متعدد پمپاژ آب و استخری بزرگ، این فواره به صورت روزانه حدودا 80 هزار متر مربع آب پمپاژ می کند. نگران نباشید! امروزه این آب بازیافت شده، در نتیجه برخلاف زمان روم باستان نمی توانید از فواره آب بیاشامید.

فواره تروی

 

  1. سکه های این فواره به خیریه داده می شوند

از آنجایی که مردم همانند سنت قدیمی از بالای سر خود سکه در این فواره پرتاب می کنند، روزانه حدود 3 هزار یورو درون فواره پرتاب می شود. در افسانه ها گفته شده، پرتاب یک سکه داخل فواره تروی بازگشت شما به رم را تضمین می کند. این سنت به زمان روم باستان نیز مربوط می شود، در آن زمان مردم برای جلب توجه «خدایان آب» و سفری ایمن در فواره سکه می انداختند. (اگر به دنبال عشق هستید سکه ی دومی در فواره بیندازید، اگر هم به دنبال ازدواج می باشید، سکه ی سوم را پرتاب کنید.)

بسیاری از افراد این واقعیت را نمی دانند که هر شب سکه های این فواره جمع آوری شده و به خیریه ای به نام کاریتاس (Caritas)، اهدا می شوند. خیریه کاریتاس از این پول استفاده کرده تا با برنامه کارت خرید سوپرمارکت به نیازمندان در خرید موادغذایی کمک کند.

فواره تروی

 

  1. برداشتن سکه از این فواره جرم محسوب می شود

به دلیل نکته ی قبل، برداشتن سکه از فواره غیرقانونی است. در گذشته گروه دزدان شب ها از سکه های فواره برمی داشتند. در سال 2011 برنامه ای تلویزیونی توسط دوربین مخفی 3 نفر از دزدان را دستگیر کرد. معروف ترین دزد این فواره شخصی با اسم ملقب دارتانیان (D’Artagnan)، به مدت 34 سال سکه های این فواره را می دزدید تا در تابستان 2002 دستگیر شد.

فواره تروی

فواره تروی

 

  1. فواره سنگ سفید به رنگ های مشکی و قرمز در آمده است

در سال 1996 به علت مرگ بازیگر، مارچلو ماسترویانی (Marcello Mastroianni)، این فواره خاموش شده و توسط ابریشم سیاه پوشانده شد. ماسترویانی اولین بار در فیلم زندگی شیرین (لا دولچه ویتا / La Dolce Vita) ایفای نقش کرد؛ در این فیلم صحنه ای معروف در فواره تروی وجود داشته که فواره را از قبل بسیار مشهورتر ساخت.

فواره تروی

فواره تروی

فواره تروی

 

در سال 2007 فواره به رنگ دیگری در آمد، شخصی مواد مایعی در فواره ریخته و آب را به رنگ قرمز تبدیل کرد. از آنجایی که آب مصرفی فواره چرخه ای بسته است، آب خروجی از فواره نیز قرمز شد. همه نگران بودند که تاثیر رنگ دائمی بوده و به فواره آسیب زده باشد، اما آب سریعا تخلیه شده و صدمه ای در کار نبود؛ تنها جمعی از گردشگران را متعجب ساخت.

فواره تروی

 

  1. فواره تروی در فیلم ها نیز معروف می باشد

فواره تروی، جاذبه محبوب گردشگران سراسر دنیا، صحنه ضبط بسیاری از فیلم ها نیز بوده است. بجز فیلم لا دولچه ویتا که در آن آنیتا اکبرگ (Anita Ekberg) با لباس به داخل فواره پرید، این فواره در فیلم های متعددی از جمله تعطیلات رومی (Roman Holiday)، سه سکه در چشمه (Three Coins in the Fountain) و فیلم لیزی مگوایر (The Lizzie McGuire Movie) به تصویر کشیده شده است. حتی در والت دیزنی ورلد (Walt Disney World) اپکات نیز این فواره تکرار شده است.

فواره تروی

فواره تروی

فواره تروی

فواره تروی

فواره تروی

حتما در شب نیز به این فواره بروید تا در نورپردازی متفاوت آن را تجربه کنید.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص رزرو هتل و خرید بلیط هواپیما به سایت گلفام سفر مراجعه بفرماید.

 

 
© 2018 , All Right Reserved